Салат зі свіжих кальмарів
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне на перший погляд поєднання кальмарів, свіжої капусти і горошку. Але цей салат вразить смаки навіть найвибагливіших любителів морепродуктів. Готується досить швидко і просто.
Кількість салатів з кальмарів не злічити. І сьогодні я розповім вам, як приготувати салат зі свіжих кальмарів з капустою і зеленим горошком. Цей салат мені дуже подобається легкістю і в той же час ситністю, а його незвичайний смак сподобається всім любителям морепродуктів. Зелень петрушки додайте перед подачею.
- Кальмар - 3-4 штук
- Зелений горошок - 150 грам
- Капуста - 100 грам
- Яйця - 3-4 штуки
- Майонез - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
1. Відваріть до готовності свіжий кальмар (не переварите! ): в киплячу підсолену воду опустіть тушки кальмара, доведіть до кипіння і варіть 1-2 хвилини на середньому вогні, після чого швидко відправте в холодну воду і очистіть. Тим часом відваріть яйця круто.
2. Наріжте кальмара соломкою і відправте в ємність, в якій будете робити салат.
3. Наріжте яйця (соломкою або кубиками) і відправте до кальмарів.
4. Нашинкуйтекапусту і теж відправте до решти інгредієнтів.
5. В кінці додайте зелений горошок і майонез. Перемішайте салат і по можливості дайте їм постояти близько 30 хвилин в холодильнику.
6. Перед подачею прикрасьте зеленню і подавайте порційно або в великій салатниці (якщо на великий обідній стіл).