Рецепт Салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром фото

Салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Помідор , Болгарський перець
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Літні
Салати
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 30 хв.

Літо - овочеве роздолля! Саме в цю пору року я готую найрізноманітніші салати. Один з улюблених варіантів - поєднання свіжих і запечених на грилі овочів. Такі салати відмінно насичують, можуть бути як легким гарніром, так і повноцінним обідом або вечерею. До того ж в таких салатах є мої улюблені баклажани!

Опис приготування:

Зовсім недавно поєднання свіжих і печених овочів для мене стало приємним відкриттям. Я вважаю за краще запікати баклажани і солодкий перець, а помідори класти свіжими. Запікати овочі можна на сковороді-гриль, в духовці, електрогрилі. Ділюся рецептом приготування ароматного і соковитого овочевого салату.

  • Баклажан - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Огірок свіжий - 2 штуки
  • Помідори - 3-4 штук (середні)
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень - 1 пучок (великий пучок різної зелені за смаком)
  • Сир м'який - 100-150 грам (фета, бринза, Адигейський, сирний)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Суміш чилі перців - За смаком
салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром - фото крок 1
Овочі вимити й обсушити. Баклажани нарізати скибочками, перець очистити і розпластати. Запекти на грилі до підпалин. Перці скласти в пакет і дати отпотеть, потім зняти шкірку. Нарізати баклажани і перець невеликими шматочками.
салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром - фото крок 2
Зелень промити і добре просушити. Подрібнити і додати рубаний часник.
салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром - фото крок 3
Нарізати огірки кубиками, а помідори - кружечками або часточками.
салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром - фото крок 4
У просторій мисці змішати печені і свіжі овочі, викласти зелену суміш, посолити і поперчити за смаком. Змішати лимонний сік і масло і вилити половину в салат. Перемішати і перекласти в салатник на листя салату. Розкришити зверху м'який сир. Це може бути і фета, і бринза, і адигейський сир. Не забудьте скоригувати сіль в залежності від використовуваного сиру.
салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром - фото крок 5
Полийте зверху салат залишками заправки і подавайте зі свіжим сірим хлібом. Смачного!

Схожі рецепти