Салат зі свіжих і грілованнимі овочів з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Літо - овочеве роздолля! Саме в цю пору року я готую найрізноманітніші салати. Один з улюблених варіантів - поєднання свіжих і запечених на грилі овочів. Такі салати відмінно насичують, можуть бути як легким гарніром, так і повноцінним обідом або вечерею. До того ж в таких салатах є мої улюблені баклажани!
Зовсім недавно поєднання свіжих і печених овочів для мене стало приємним відкриттям. Я вважаю за краще запікати баклажани і солодкий перець, а помідори класти свіжими. Запікати овочі можна на сковороді-гриль, в духовці, електрогрилі. Ділюся рецептом приготування ароматного і соковитого овочевого салату.
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Огірок свіжий - 2 штуки
- Помідори - 3-4 штук (середні)
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - 1 пучок (великий пучок різної зелені за смаком)
- Сир м'який - 100-150 грам (фета, бринза, Адигейський, сирний)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Суміш чилі перців - За смаком
Овочі вимити й обсушити. Баклажани нарізати скибочками, перець очистити і розпластати. Запекти на грилі до підпалин. Перці скласти в пакет і дати отпотеть, потім зняти шкірку. Нарізати баклажани і перець невеликими шматочками.
Зелень промити і добре просушити. Подрібнити і додати рубаний часник.
Нарізати огірки кубиками, а помідори - кружечками або часточками.
У просторій мисці змішати печені і свіжі овочі, викласти зелену суміш, посолити і поперчити за смаком. Змішати лимонний сік і масло і вилити половину в салат. Перемішати і перекласти в салатник на листя салату. Розкришити зверху м'який сир. Це може бути і фета, і бринза, і адигейський сир. Не забудьте скоригувати сіль в залежності від використовуваного сиру.
Полийте зверху салат залишками заправки і подавайте зі свіжим сірим хлібом. Смачного!