Салат зі свіжих кабачків
(покроковий рецепт з фото)
З настанням весни нам хочеться частіше радувати себе і своїх близьких вітамінними легкими стравами. Салат зі свіжих кабачків - оригінальне і просте блюдо, яке обов'язково буде вам до смаку!
Рецепт приготування салату з свіжих кабачків неймовірно простий! Цей соковитий легкий салат чудово підходить до смаженого м'яса, шашликів. Класичний рецепт салату з свіжих кабачків ви завжди можете урізноманітнити, додавши туди будь-яку зелень, сир або заправку на ваш смак!
- Кабачок - 1 штука (краще вибирати невеликий молодий кабачок)
- Зелень петрушки - 2 Ст. Ложки (приблизно 3-5 гілочок)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки (можна замінити звичайну гірчицю на діжонську)
- Лимон - 0, 5 штуки (можна замінити лаймом)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
Кабачок я раджу вибирати молодий, тоді шкірку можна не чистити. Самий відповідний кабачок для такого салату буде розміром трохи більше, ніж середній огірок. Кабачок миємо й промокаємо рушником.
Потім шаткуємо соломкою середньої товщини і довжиною 5-10 см. Мені зручніше користуватися овочерізки. Хоча, багато хто воліє стандартну шатківницю ножем.
Кладемо в миску, додаємо сіль, перемішуємо, і прибираємо в холодильник просолюється на півгодини - час. Не забудьте накрити харчовою плівкою, щоб не заветрелся.
Кладемо в миску, додаємо сіль, перемішуємо, і прибираємо в холодильник просолюється на півгодини - час. Не забудьте накрити харчовою плівкою, щоб не заветрелся.
Тепер займемося приготуванням заправки. Видавлюємо в миску часник. Додаємо пів-ложки гірчиці.
Вичавлюємо лимон. Додаємо до суміші з часнику і гірчиці.
Слідом ллємо оливкова олія.
Останній інгредієнт - соєвий соус. Я вибираю соус пожиже.
Тепер ретельно перемішуємо.
Дістаємо кабачки з холодильника, зливаємо відстоявся розсіл.
Подрібнюємо кріп і петрушку.
Додаємо до кабачків.
Посипаємо насінням кунжуту. Розмішуємо. Виливаємо заправку. Ще раз перемішуємо. Кладемо в салатницю. І подаємо до столу. Смачного!