Салат з тунцем і сметаною заправкою
(покроковий рецепт з фото)
Салати з тунця не можуть не подобається, адже вони завжди виходять смачними і поживними, навіть якщо приготовлені з зеленню і свіжими овочами. Пропоную спробувати ще один варіант салату з тунцем.
Цей майже класичний літній варіант смачного салату сподобається багатьом. Соковиті і корисні овочі, смачні шматочки тунця і дивовижна легка заправка - хто з вас відязикаться перекусити таким салатом? Готується салат легко і швидко, пропорції овочів міняйте на свій смак і насолоджуйтеся смачною і корисною їжею:)
- Тунець у власному соку - 180 грам
- Салатні листя мікс - 80-100 грам
- Яйце варене - 2 штуки
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Помідори черрі - 6-8 штук
- Оливки - 12-14 штук
- Часник - 3-4 зубчиків (за смаком)
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Каперсами - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Набір продуктів для приготування салату. Тунця можна використовувати і в маслі, і у власному соку. Помідори можна брати різного кольору - тоді салат буде ще яскравіше.
2. Приготуємо сметанним заправку. Для цього візьмемо третину тунця (без соку), сметану, спеції, лимонний сік, подрібнений часник і каперси.
3. І перебиваємо блендером до однорідності. Пробуємо, додаємо до смаку відсутні спеції.
4. Перець нарізаємо тонкими смужками, pomidorki з narezhem 4 частини.
5. Мікс салатів промиємо і максимально обсушити. Викладаємо листя салату на тарілку. Я подавала салат кожному їдцю окремо, тому розкладала на 2 тарілки.
6. Поверх салату розкладаємо овочі.
7. Додамо оливки і нарізане яйце.
8. Додаємо скибочки тунця.
9. І останній штрих - додаємо сметанним заправку. От і все, смачний і ситний салат готовий!