Салат з тунцем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, Франція - країна високої, вишуканої кухні. Саме там і виник рецепт салату «Нісуаз». Є кілька варіантів його приготування. Розповім, як приготувати салат з тунцем і картоплею.
Такий салат представлений в меню кращих ресторанів, кафе і барів. Якщо ви до цього ніколи не пробували, то настійно рекомендую спробувати його приготувати. Такий салат відмінно подати на вечерю, він повноцінно замінить і гаряче, і гарнір. На перший погляд може здатися, що зробити його дуже складно, однак це зовсім не так.
- Яйця - 2 штуки
- Молода картопля - 250 грам
- Зелена квасоля - 120 грам
- Тунець - 200 грам
- Томат - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Оливки - 1/3 склянки
- Винний оцет - 1/4 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Сіль і перець - За смаком
1. Для соусу: в миску наливаю винний оцет, рослинна олія, діжонську гірчицю, зубчик часнику, пропущений через прес, солю і перчу за смаком.
2. Готую курячі яйця: варю після закипання води 6-7 хвилин, після розміщую в холодну воду, очищаю і кожне розрізаю на 4 частини.
3. Картопля мою і перекладаю в каструлю, заливаю його водою. Варю після закипання близько 10-15 хвилин, потім перекладаю в тарілку і остуджують.
4. Каструлю з водою доводжу до кипіння, потім відправляю зелену квасолю і варю 3-4 хвилини. Перекладаю квасоля на тарілку.
5. Салатні листя мою і витираю серветками, викладаю їх в миску і поливаю трохи заправкою. Томати мою і розрізаю часточками.
6. Картопля нарізаю кільцями, кладу в миску і додаю пару ложок заправки.
7. Квасоля викладаю в миску і додаю ложку заправки. Оливки дістаю з банки і також заправляю соусом (1 столова ложка).
8. Для збірки салату: на блюдо викладаю салатні листя, а на них вже кладу картоплю, маслини, зелену квасолю, яйця, томати і по центру - трохи тунця.