Салат з рисом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Серед всіх заготовок на зиму цей салат вважається найпопулярнішим. Готується салат з рисом на зиму близько 3 годин, і для того, щоб він вийшов вдалим, в першу чергу потрібен якісний рис.
Такий салат з рисом на зиму ідеально підійде навіть для самостійного вечері, а також стане чудовою закускою. Коштує цей салат в погребі до наступного сезону. Деякі його зберігають в холодильнику, але це не обов'язково. Для його приготування не потрібні особливі кулінарні навички. Усе, що від вас буде потрібно - необхідні продукти і 3 години часу.
- Мал - 2-3 склянки
- Помідори - 4 кілограм
- Болгарський перець - 2 кілограма
- Цибуля - 1, 5 кілограма
- Морква - 1, 5 кілограма
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Гострий перець - За смаком
- Оцет - 300 грам
1. Дуже люблю цей рецепт за його простоту. Цибуля потрібно нарізати дрібними кубиками, це наш перший крок. Потім відправляємо його смажитися. Я заздалегідь готував всі овочі.
2. Моркву очистіть і теж дрібно наріжте або натріть. Потім відправте її смажитися до цибулі. Не робіть лишком сильний вогонь, щоб овочі не горіли.
3. Перець потрібно очистити від серцевини і дрібно нарізати. Я ще додаю трохи гострого перцю, кількість регулюйте самі на ваш смак. Додаємо нарізані інші овочі за рецептом і смажимо до золотистого кольору. Візьміть велику каструлю (у мене 8-літрова), додайте рослинне масло і викладіть всі овочі. Тепер ставимо на вогонь і тушкуємо на слабкому вогні близько години.
4. Потім додаємо рис і варимо до готовності рису. В самому кінці додайте оцет і тушкуйте ще 5 хвилин. Деякі господині додають рис вже готовий - можна і так, але тоді тушкуйте його з овочами не більше 10 хвилин.
5. Викладаємо все в стерилізовані банки і закочує. Я стерилізують готовий салат по 5 хвилин на кожну банку. Ми залишаємо в теплі на ніч, і потім можна прибирати.