Рецепт Салат з рисом на зиму фото

Салат з рисом на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 20
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Серед всіх заготовок на зиму цей салат вважається найпопулярнішим. Готується салат з рисом на зиму близько 3 годин, і для того, щоб він вийшов вдалим, в першу чергу потрібен якісний рис.

Опис приготування:

Такий салат з рисом на зиму ідеально підійде навіть для самостійного вечері, а також стане чудовою закускою. Коштує цей салат в погребі до наступного сезону. Деякі його зберігають в холодильнику, але це не обов'язково. Для його приготування не потрібні особливі кулінарні навички. Усе, що від вас буде потрібно - необхідні продукти і 3 години часу.

  • Мал - 2-3 склянки
  • Помідори - 4 кілограм
  • Болгарський перець - 2 кілограма
  • Цибуля - 1, 5 кілограма
  • Морква - 1, 5 кілограма
  • Рослинна олія - 0, 5 L
  • Гострий перець - За смаком
  • Оцет - 300 грам
салат з рисом на зиму - фото крок 1
1. Дуже люблю цей рецепт за його простоту. Цибуля потрібно нарізати дрібними кубиками, це наш перший крок. Потім відправляємо його смажитися. Я заздалегідь готував всі овочі.
салат з рисом на зиму - фото крок 2
2. Моркву очистіть і теж дрібно наріжте або натріть. Потім відправте її смажитися до цибулі. Не робіть лишком сильний вогонь, щоб овочі не горіли.
салат з рисом на зиму - фото крок 3
3. Перець потрібно очистити від серцевини і дрібно нарізати. Я ще додаю трохи гострого перцю, кількість регулюйте самі на ваш смак. Додаємо нарізані інші овочі за рецептом і смажимо до золотистого кольору. Візьміть велику каструлю (у мене 8-літрова), додайте рослинне масло і викладіть всі овочі. Тепер ставимо на вогонь і тушкуємо на слабкому вогні близько години.
салат з рисом на зиму - фото крок 4
4. Потім додаємо рис і варимо до готовності рису. В самому кінці додайте оцет і тушкуйте ще 5 хвилин. Деякі господині додають рис вже готовий - можна і так, але тоді тушкуйте його з овочами не більше 10 хвилин.
салат з рисом на зиму - фото крок 5
5. Викладаємо все в стерилізовані банки і закочує. Я стерилізують готовий салат по 5 хвилин на кожну банку. Ми залишаємо в теплі на ніч, і потім можна прибирати.

Схожі рецепти