Салат з помідорами і курячим філе
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Легкий і смачний, але ситний салат може бути окремим блюдом і прекрасно підійде до вечері або як відмінне доповнення до основної страви на обід. Вам сподобається чудове поєднання інгредієнтів!
Опис приготування:
Поєднання свіжих овочів, хрустких листя руколи і теплого курячого філе створюють неповторний смак цієї страви. Салат відмінно підходить для вечері тим, хто піклується про свою фігуру. Щоб ще зменшити кількість калорій, куряче філе можна запекти в духовці або обсмажити на грилі без масла. Я сподіваюся що цей рецепт, в якому розказано, як приготувати салат з помідорами і курячим філе, стане в нагоді вам не один раз.
- Куряча грудка - 300 грам (філе)
- Помідори - 2-3 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рукола - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Пармезан - 40-50 грам
- Бальзамічний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія для смаження - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Курячі грудки помиємо і обсушимо, потім наріжемо на невеликі шматочки.
Посипаємо сіллю і перцем, можна додати дрібку сухих італійських трав. Перемішуємо, і нехай постоїть хвилин 10.
Листя руколи ретельно промиваємо під проточною водою, а потім максимально обсушуємо.
Болгарський перець очистимо від серцевини з насінням і нарізаємо кубиками.
Очистимо цибулину, наріжемо її тонкими кільцями.
Очистимо і подрібнити зубчики часнику.
Приготуємо заправку. Змішаємо оливкова олія, бальзамічний оцет і часник. Додамо по дрібці солі і перцю.
Помідори миємо й нарізаємо шматочками.
Добре розігріваємо сковороду з маслом, на сильному вогні обсмажуємо шматочки курячого філе.
Викладаємо на тарілки рукколу, потім - помідори, перець і кільця цибулі. Поливаємо заправкою.
Тепер розкладемо теплі шматочки курячого філе і посипаємо все пармезаном.