Салат з помідорами і курячим філе
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і смачний, але ситний салат може бути окремим блюдом і прекрасно підійде до вечері або як відмінне доповнення до основної страви на обід. Вам сподобається чудове поєднання інгредієнтів!
Поєднання свіжих овочів, хрустких листя руколи і теплого курячого філе створюють неповторний смак цієї страви. Салат відмінно підходить для вечері тим, хто піклується про свою фігуру. Щоб ще зменшити кількість калорій, куряче філе можна запекти в духовці або обсмажити на грилі без масла. Я сподіваюся що цей рецепт, в якому розказано, як приготувати салат з помідорами і курячим філе, стане в нагоді вам не один раз.
- Куряча грудка - 300 грам (філе)
- Помідори - 2-3 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рукола - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Пармезан - 40-50 грам
- Бальзамічний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія для смаження - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки

Курячі грудки помиємо і обсушимо, потім наріжемо на невеликі шматочки.

Посипаємо сіллю і перцем, можна додати дрібку сухих італійських трав. Перемішуємо, і нехай постоїть хвилин 10.

Листя руколи ретельно промиваємо під проточною водою, а потім максимально обсушуємо.

Болгарський перець очистимо від серцевини з насінням і нарізаємо кубиками.

Очистимо цибулину, наріжемо її тонкими кільцями.

Очистимо і подрібнити зубчики часнику.

Приготуємо заправку. Змішаємо оливкова олія, бальзамічний оцет і часник. Додамо по дрібці солі і перцю.

Помідори миємо й нарізаємо шматочками.

Добре розігріваємо сковороду з маслом, на сильному вогні обсмажуємо шматочки курячого філе.

Викладаємо на тарілки рукколу, потім - помідори, перець і кільця цибулі. Поливаємо заправкою.

Тепер розкладемо теплі шматочки курячого філе і посипаємо все пармезаном.