Салат з печінкою і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Салат з печінкою і морквою - це недорогий, смачний і легкий в приготуванні салат. А ще він дуже ситний і корисний, так що - обов'язково беріть на озброєння!
Печінка дуже корисний продукт і приготувати з неї можна дуже багато страв, а не тільки робити паштет і тушкувати в сметані. Можна скористатися цим простим рецептом і приготувати салат з печінки і моркви. Це смачно і необично.Такім салатом можна повечеряти, можна приготувати і на святковий стіл. Розповідаю, як приготувати салат з печінкою і морквою.
- Печінка теляча - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Морква - 3-4 штук
- Оцет - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода для маринаду - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Заливаємо маринадом. Для цього змішуємо оцет з водою і розчиняємо в цій суміші цукор. Ми залишаємо цибулю маринуватися на пару годин.
Печінку очищаємо від плівок і варимо в підсоленій воді. На це піде приблизно 1 час. Виймаємо печінку з бульйону через пів години. Потім виймаємо і прибираємо зайву вологу з допомогою паперової серветки. Нарізаємо печінку соломкою.
Морква чистим, натираємо на крупній тертці і злегка обсмажити на олії. Остужаем.
Зливаємо маринад з лука і злегка віджимаємо його. Змішуємо цибулю, печінку, морквину. Посипаємо чорним перцем і додаємо майонез. Пробуємо і, якщо треба, додаємо солі. Салат готовий. Можна подавати в кошиках - смачно і красиво:)