Рецепт Салат з печінкою і морквою фото

Салат з печінкою і морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Печінка , Морква , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Салат з печінкою і морквою - це недорогий, смачний і легкий в приготуванні салат. А ще він дуже ситний і корисний, так що - обов'язково беріть на озброєння!

Опис приготування:

Печінка дуже корисний продукт і приготувати з неї можна дуже багато страв, а не тільки робити паштет і тушкувати в сметані. Можна скористатися цим простим рецептом і приготувати салат з печінки і моркви. Це смачно і необично.Такім салатом можна повечеряти, можна приготувати і на святковий стіл. Розповідаю, як приготувати салат з печінкою і морквою.

  • Печінка теляча - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Морква - 3-4 штук
  • Оцет - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода для маринаду - 100 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
салат з печінкою і морквою - фото крок 1
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Заливаємо маринадом. Для цього змішуємо оцет з водою і розчиняємо в цій суміші цукор. Ми залишаємо цибулю маринуватися на пару годин.
салат з печінкою і морквою - фото крок 2
Печінку очищаємо від плівок і варимо в підсоленій воді. На це піде приблизно 1 час. Виймаємо печінку з бульйону через пів години. Потім виймаємо і прибираємо зайву вологу з допомогою паперової серветки. Нарізаємо печінку соломкою.
салат з печінкою і морквою - фото крок 3
Морква чистим, натираємо на крупній тертці і злегка обсмажити на олії. Остужаем.
салат з печінкою і морквою - фото крок 4
Зливаємо маринад з лука і злегка віджимаємо його. Змішуємо цибулю, печінку, морквину. Посипаємо чорним перцем і додаємо майонез. Пробуємо і, якщо треба, додаємо солі. Салат готовий. Можна подавати в кошиках - смачно і красиво:)

Схожі рецепти