Салат з печінки яловичої
(покроковий рецепт з фото)
Страви з субпродуктів корисні і смачні. Вони чудово урізноманітнюють щоденне меню. З одним з таких варіантів хочу вас познайомити. Дивно простий, але дуже апетитний салатик перед вами.
Це цікавий і нескладний спосіб, як приготувати салат з печінки яловичої з овочами і яйцем, який прекрасно підійде і на кожен день, і для святкового столу. В якості заправки в даному випадку використовується сметана, але при бажанні ви можете взяти більш звичний майонез. Нічого особливого, але результат вас обов'язково порадує.
- Печінка яловича - 0.5 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль і перець - За смаком
- Сметана або майонез - За смаком
1. Насамперед необхідно вимити і очистити печінку, відправити її варитися в підсоленій воді до м'якості (хвилин 40). Паралельно відваріть круто яйця.
2. Очистіть і подрібніть цибулину.
3. Моркву очистіть і натріть на тертці (частина можна залишити і використовувати в якості прикраси перед подачею).
4. На сковороді розігрійте олію і обсмажте овочі до м'якості на середньому вогні. Після акуратно відокремте від масла, щоб воно не потрапило в салат.
5. Готову печінку остудіть і наріжте тонкою соломкою (можна кубиками).
6. Розігрійте вершкове масло і обсмажте печінку на середньому вогні 3-4 хвилини.
7. У глибокому салатнику з'єднайте печінку, смажені овочі. Очистіть яйця, Мартенс відділи Желтков. Білки натріть на тертці і додайте в салат. Заправте за смаком сметаною або майонезом, сіль і poperčite. Акуратно перемішайте.
8. Розімніть жовтки і прикрасьте салат зверху. Додатково можна використовувати морква. Смачного!