Салат з листя часнику
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва з'являється на нашому столі ранньою весною, коли про літній достатку овочів зголоднілі по вітамінах організми можуть тільки мріяти. Простий рецепт салату з листя часнику - для вас!
Такий салат можна приготувати як з культурного часнику, так і з дикого, більше відомого як черемша. В останній теж міститься маса корисних речовин - недарма в Німеччині вона відома під назвою ведмежа цибуля: прокинулися після зимової сплячки ведмеді ласують черемшею і швидко відновлюють свої сили завдяки високому вмісту в листі вітаміну C, мінеральних солей, білка, каротину і т.Д.
Ось і ми по весні перетворюємося в ведмедиків - як тільки пробиваються з-під землі ніжні зелені пагони часнику, виходимо "пастися" то в ліс, то в город. Рецепт приготування салату з листя часнику використовуємо часто - це блюдо не тільки смачно саме по собі, але і прекрасно підходить як гарнір до будь-яких м'ясних страв. Сподіваюся, він стане в нагоді і вам!
- Пучок листя часнику (çeremşï) - 2 штуки
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Картопля - 5-6 штук
- Крем - 3-5 Ст. Ложок (можна замінити рослинним маслом)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Каперсами - 2-3 Ст. Ложок (опціонально)