Рецепт Салат з лисичками і зеленню фото

Салат з лисичками і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Гриби , Лісіцкі
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Літні , На сніданок
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Ароматні смажені лисички, багато зеленої свіжості і пармезан - це чудове поєднання, таке смачне блюдо можна готувати хоч кожен день або зробити його для святкового столу, вибір за вами.

Опис приготування:

Салати - це справа смаку і кожен тут вибирає склад на свій розсуд, ну а оскільки я люблю легкі салатики, де багато свіжих овочів і різних трав, я хочу розповісти вам, як приготувати салат з лисичками і зеленню. Зараз як раз і грибочки пішли, та й в зелені не бракує, так що ви з легкістю приготуєте це приголомшливе блюдо, тим більше що це дійсно дуже просто. Як я вже казав, його можна не тільки сім'ї запропонувати на обід, але сміливо ставити на стіл гостям, мої знайомі без розуму від цього салату і завжди просять у мене його рецепт. Ну а вам навіть і просити не доведеться, адже я і так із задоволенням розповім вам, як зробити салат з лисичками і зеленню.

  • Лісіцкі - 400 грам
  • Рукола - 150 грам (можна замінити салатним міксом)
  • Селера стебла - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка свіжа - 40-50 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Вино біле сухе - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
салат з лисичками і зеленню - фото крок 1
Насамперед ми гарненько перебираємо грибочки і промиваємо їх під проточною водою, відкидаємо на друшляк.
салат з лисичками і зеленню - фото крок 2
Часник нарізаємо на пластинки і перетираємо його з сіллю, петрушку промиваємо і подрібнюємо.
салат з лисичками і зеленню - фото крок 3
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо на неї часник і петрушку, смажимо пару секунд, потім додаємо лисички і продовжуємо смажити все до готовності грибів, хвилин 10-15.
салат з лисичками і зеленню - фото крок 4
Коли гриби будуть готові, виливаємо на сковороду вино і продовжуємо смажити все, поки вино не випарується.
салат з лисичками і зеленню - фото крок 5
Далі промиваємо селера і нарізаємо його на невеликі шматочки, викладаємо в блюдо або салатник.
салат з лисичками і зеленню - фото крок 6
Пармезан трьом на крупній тертці і додаємо до селері.
салат з лисичками і зеленню - фото крок 7
Викладаємо в салатник обсмажені гриби, додаємо рукколу і заправляємо салат оливковою олією і соком половинки лимона, солимо і перчимо його, гарненько перемішуємо. Салат готовий, приємного апетиту!

Схожі рецепти