Салат з курячої грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Курка - найпопулярніше м'ясо, його використовують для приготування перших, других страв, гарячого, салатів і закусок. Є у мене рецепт, як приготувати салат з курячою грудкою, який особливо дорогий.
Куряче м'ясо саме по собі не має яскраво вираженим смаком, тому його можна зробити солодким, гірким, гострим або пряним. Цей салат - один з яскравих прикладів того, як спеції перетворюють блюдо. Роблю оригінальну подачу в листі салату. Однак цей салат сміливо можна подати і в загальному блюді.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Селера - 1-2 штук (стебло)
- Червоний перець - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Гірчичний - 2-3 Ст. Ложок
- Braai - 1 пучок
- Ізюм - 1 Склянка
- Вапно - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком (перець, кардамон, гвоздика, мускатний горіх, чилі)
- Рисовий оцет - 1-2 Ст. Ложок
1. Грудку мою, секреторний філ, потім посипаю сіллю і чорним перцем, відправляю курку в розігрітий до 170-180 градусів духовку, періодично перевертаю і готую до золотистого кольору.
2. Дістаю і остуджують курку, після цього подрібнюю її невеликими шматочками.
3. Чищу і мою цибулю, перець, нарізаю їх меленьким кубиком, стебло селери розрізаю на 2 частини, після цього нарізаю кубиком, викладаю овочі в миску, додаю курку, гірчицю і 1 стакан майонезу.
4. Гарненько перемішую всі складові, додаю подрібнену кінзу і жменю родзинок, ще раз перемішую.
5. Лайм обдати окропом, натираю цедру, додаю її до салату.
6. Очищаю корінь імбиру (1 сантиметр) подрібнюю його на дрібній тертці і кладу в салат, відвалів сік, часник очищаю і подрібнюю на тертці.
7. У ступці змішую спеції і сіль, додаю рисовий оцет, заправляю салат і перемішую. Подаю страву в салатних листках, смачного!