Салат з курки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.
Легкий і смачний салат з курячого філе і свіжих огірків, доповнює ансамбль твердий сир і ароматна заправка. На приготування потрібно всього 10-15 хвилин, плюс салату потрібно трохи часу на просочення. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
Отже, салатів з курки безліч, а ось салатів з курки без майонезу не так вже й багато. Спробуйте мій варіант, легкий і ситний, заправлений олією з лимонним соком і соєвим соусом. Можна додати зубчик часнику в заправку, якщо хочете, буде ще пікантні. Щоб всі продукти були однакового розміру я користуюся теркою для овочів по-корейськи, це зручно і швидко. Подайте салат на листя салату або шпинату, прикрасьте скибочкою лимона. Приступимо!
- Куряче філе - 1 штука
- Свіжий огірок - 2 штуки
- Твердий сир - 80 грам
- Соєвий соус - 2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Салат або шпинат - За смаком (для подачі салату)
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте продукти для салату: відваріть заздалегідь куряче філе, повністю остудіть, вимийте огірочки.
2. Зріжте попки у огірків, натріть на квадратної тертці.
3. Куряче філе розберіть на тонкі волокна.
4. Сир натріть на квадратної тертці. Щоб сир легко натирався, потримайте його в холодильнику перед приготуванням години 2.
5. У глибокому салатнику з'єднайте огірок, філе і сир. Перемішайте обережно. В окремій поміркуйте зробіть заправку: рослинна олія, лимонний сік і соєвий соус. Полийте салат заправкою, ще раз перемішайте і дайте настоятися хвилин 5-10, щоб всі складові добре просочилися соусом.
6. На тарілочку покладіть листя салату або шпинату, зверху салат, часточку лимона. Готово! У мене вийшло 2 великих порції. Приємного!