Салат з капусти з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Кожен з нас знає смак салату з капусти з оцтом - його всюди подають як гарнір до різних страв. Але не всі знають, як зробити смачний капустяний салат. Розповідаю і показую.
Салат з капусти з оцтом був чи не найпопулярнішим в радянських їдальнях, дуже часто його можна побачити у вітчизняному громадському харчуванні і сьогодні. Однак приготувати аналогічний капустяний салат з оцтом в домашніх умовах вдається не всім, оскільки в приготуванні цього салату є деякі хитрощі. Якщо зробити все правильно - капуста вийде м'якою, ніжною і з невеликим присмаком оцту. Салат, до речі, хороший для діабетиків - в капусті адже вуглеводів як кіт наплакав. Хай щастить!
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор, сіль - - За смаком
Капусту дрібно шаткуємо.
Кладемо капусту в тазик і заливаємо окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо в окропі на 20 хвилин.
Відкидаємо капусту на друшляк, даємо воді стекти. Капусту кладемо в салатницю.
У капусту наливаємо рослинне масло і оцет, гарненько перемішуємо.
За смаком додаємо сіль і цукор, ще раз добре перемішуємо і даємо настоятися як мінімум 10-15 хвилин - капусті потрібно просочитися оцтом. Потім салат можна подавати до столу.