Салат з капусти і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Взимку нашому організму дуже часто не вистачає вітамінів. Поповнити їх запаси вам допоможе ось такий салатик з капусти і моркви. Він дуже простий у приготуванні, смачний, а головне - дуже корисний.
Салати з капусти і моркви дуже популярні. Вся справа в тому, що це дуже недорогі інгредієнти, які доступні круглий рік. Якщо ви хочете вдосконалити салатик, то просто додайте до нього трохи насіння або горішків. Як приготувати салат з капусти і моркви для вашого столу, ви можете дізнатися в цьому рецепті.
- Капуста червонокачанна - 400-500 грам
- Морква - 2 штуки
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
У капусти зніміть верхні листочки, наріжте решту овоча тонкими скибочками. Зробити це можна за допомогою спеціальних насадок на тертці, шинковкой або ж простим кухонним ножем. Замість червонокачанної капусти можна використовувати звичайну білокачанну.
Морквину поскоблите ножем і промийте під водою. Натріть її на крупній тертці або ж подрібніть в кухонному комбайні за допомогою спеціальної насадки.
Тепер вам необхідно приготувати заправку для салату. Для цього змішайте в стакані або піалках оцет (найкраще використовувати бальзамічний), рідкий мед, рослинне масло без запаху і гірчицю.
Перекладіть капусту в салатник. Посоліть її і пам'ятайте руками, щоб вона стала м'якою. Можна потовкти капусту толкушкой. Коли овоч пустить сік, додайте до нього нашатковану моркву. Додайте в салат заправку і все перемішайте. Подавайте блюдо до столу, прикрасивши його на свій розсуд.