Рецепт Салат з кабачків від Ірини Хлебниковой фото

Салат з кабачків від Ірини Хлебниковой
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Кабачок
Низькокалорійні, ПП рецепти
Літні
Заготовки, Консервація, Солоне

Простий, але дуже смачний салат з кабачків від відомого кулінара, Ірини Хлебниковой. Салат добре збалансований за смаком, в ньому всього в міру: рослинне масло і оцет додаються по 1 ст. Ложці.

У покроковому рецепті дивіться, як приготувати салат з кабачків від Ірини Хлебниковой. Додам кілька подробиць. Помідори для томата вибирайте стиглі, з тонкою шкіркою. Якщо шкірка у помідорів жорстка, то краще закипілої томати пробити блендером до однорідності. Також я скоротила кількість цукру, орієнтуйтеся на свій смак.

  • Кабачок - 1 кілограм
  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 4-5 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9 % - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
салат з кабачків від Ірини Хлебниковой - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, часник очистіть, у перцю видаліть плодоніжки і насіння.
салат з кабачків від Ірини Хлебниковой - фото крок 2
Помідори наріжте соломкою, помістіть в каструлю з товстим дном, додайте цукор, сіль. Прогрійте на середньому вогні до появи соку, доведіть до кипіння, варіть протягом 10 хвилин. Додам від себе, якщо шкірка у томатів жорстка, то краще закипілої томати пробити блендером до однорідності. Кількість цукру я знизила до 50 г, орієнтуйтеся за ступенем кислоти помідорів.
салат з кабачків від Ірини Хлебниковой - фото крок 3
Кабачок наріжте кубиками, перець - соломкою. Додайте нарізані овочі і масло в киплячий томат, перемішайте, варіть протягом 30 хвилин. Через 15 хвилин додайте подрібнений часник. Для 2 хвилини до готовності влийте оцет.
салат з кабачків від Ірини Хлебниковой - фото крок 4
Гарячий салат розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть кришки, переверните, укутайте і дайте охолонути.
салат з кабачків від Ірини Хлебниковой - фото крок 5
Вихід готового салату - 2, 5 L. Зберігайте його в прохолодному і темному місці.

Схожі рецепти