Салат з кабачків від Ірини Хлебниковой
(покроковий рецепт з фото)
Простий, але дуже смачний салат з кабачків від відомого кулінара, Ірини Хлебниковой. Салат добре збалансований за смаком, в ньому всього в міру: рослинне масло і оцет додаються по 1 ст. Ложці.
У покроковому рецепті дивіться, як приготувати салат з кабачків від Ірини Хлебниковой. Додам кілька подробиць. Помідори для томата вибирайте стиглі, з тонкою шкіркою. Якщо шкірка у помідорів жорстка, то краще закипілої томати пробити блендером до однорідності. Також я скоротила кількість цукру, орієнтуйтеся на свій смак.
- Кабачок - 1 кілограм
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський - 4-5 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9 % - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, часник очистіть, у перцю видаліть плодоніжки і насіння.
Помідори наріжте соломкою, помістіть в каструлю з товстим дном, додайте цукор, сіль. Прогрійте на середньому вогні до появи соку, доведіть до кипіння, варіть протягом 10 хвилин. Додам від себе, якщо шкірка у томатів жорстка, то краще закипілої томати пробити блендером до однорідності. Кількість цукру я знизила до 50 г, орієнтуйтеся за ступенем кислоти помідорів.
Кабачок наріжте кубиками, перець - соломкою. Додайте нарізані овочі і масло в киплячий томат, перемішайте, варіть протягом 30 хвилин. Через 15 хвилин додайте подрібнений часник. Для 2 хвилини до готовності влийте оцет.
Гарячий салат розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть кришки, переверните, укутайте і дайте охолонути.
Вихід готового салату - 2, 5 L. Зберігайте його в прохолодному і темному місці.