Салат з червоною рибою і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат по праву можна називати "королівським", так як інгредієнти не з дешевих. Дивіться, як приготувати салат з червоною рибою і креветками для святкового столу, і оцінюйте блюдо самі.
Коли я хочу приготувати салат з морепродуктами, то вибираю цей салат з червоною рибою і креветками. Особливо смачним він буде, якщо креветки обсмажити в часниковому маслі. В кінці я додаю помідори черрі, огірки, оливки і слабосоленую сьомгу. Заправляється салат оливковою олією.
- Огірок свіжий - 2 штук
- Помідори черрі - 4-6 штук
- Маслини без кісточки - 100 грам
- Цибуля - 1 штук
- Креветки очищені - 200 грам
- Сьомга слабосолона - 200 грам
- Соєвий соус - 1 За смаком
- Оливкова олія - 1 За смаком
1. Креветки потрібно брати очищені, попередньо їх відварити (хвилини 3 в киплячій воді). Своїм та ріжемо шматочками всі овочі, чистим чеснок.
2. Тиснемо три зубчики часнику ножем, після чого відправляємо їх на сковороду. Смажимо з обох боків до рум'яного кольору.
3. Туди ж відправляємо очищені відварні креветки і обсмажуємо разом. Додаємо соєвий соус і тушкуємо близько 5 хвилин на слабкому вогні.
4. Викладаємо обсмажені креветки з соусом в глибоку ємність і додаємо нарізану дрібно цибулю. Ми залишаємо так на 20 хвилин, щоб цибуля промаринуватися.
5. Додаємо інші інгредієнти і поливаємо трохи оливковою олією. Сьомгу я беру слабосоленую, ріжу її шматочками. Оливки ріжу кільцями. Ми залишаємо салат ще на 10 хвилин, після чого його можна подавати.