Салат «мімоза» з червоною рибою
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо дуже смачний салат, який сподобається всім, особливо любителям риби - салат "мімоза" з червоною рибою. Риба в поєднанні з овочами дає ідеальний результат, для свята саме те!
Традиційно додамо в салат овочі - картопля, морква, трохи зеленої цибулі, також яйце і сир. Для заправки використовуємо майонез домашнього приготування або магазинний, хорошої якості. Салат по смаку вийде просто ідеальним. Обов'язково беріть рецепт на замітку.
- Картопля - 150 грам
- Морква - 100 грам
- Червона риба - 100 грам (у мене слабосолона сьомга)
- Сир - 40 грам (твердий)
- Курячі яйця - 1 штука
- Зелена цибуля - 20 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Відваріть картоплю і моркву до готовності, також зваріть яйце. Картопля очистіть і натріть на середній терці, викладіть першим шаром в салат.
Змастіть шар салату майонезом, додайте сіль і перець за смаком. Далі також змащуйте салат майонезом в невеликій кількості.
Поверх картоплі викладіть натерту дрібною стружкою морква.
Сьомгу наріжте невеликими шматочками, викладіть поверх моркви.
Зелену цибулю дрібно наріжте і викладіть поверх сьомги.
Слідом викладіть натертий дрібною стружкою твердий сир.
Далі викладіть шар курячого білка натертого дрібною стружкою.
Завершальний шар - натертий на дрібній тертці курячий жовток. Залиште салат на кілька годин для просочення і подавайте до столу.
Смачного!