Салат з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Салат з буряка дуже корисний. Цей овоч доступний круглий рік, тому страви з нього неймовірно популярні. До того ж, він коштує недорого, а це значить, що з нього можна приготувати бюджетний салат.
Любіть смачні, незвичайні і недорогі салати? Тоді вам обов'язково сподобається це блюдо з буряка. Воно не тільки корисно і багате різними вітамінами, але і красиво виглядає на столі. Тому, якщо ви хочете знати, як приготувати салат з буряка, просто уважно прочитайте цей рецепт.
- Буряк - 2 штуки
- Чорнослив - 100 грам
- Пекан - 50 грам
- Малина - 125 грам
- Оцет бальзамічний - 50 грам
- Цукор коричневий - 5 Ст. Ложок
- Базилік - 1 пучок
Буряк вимийте і очистіть від шкірки. Потім наріжте його соломкою. Вибирайте невеликий буряк, вона завжди смачніше і солодший.
Чорнослив промийте, залийте окропом, потім злийте воду. Обсушити чорнослив, наріжте його на невеликі шматочки.
Горіхи пекан прокалите в духовці або ж просто підсмажте на сковороді. Потім натріть їх на крупній тертці або ж подрібніть гострим ножем в дрібну крихту.
Тепер прийшла черга заправки. У невеликій сотейник налийте бальзамічний оцет, додайте до нього цукор. Томіть соус на невеликому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Викладіть на блюдо сирий буряк, чорнослив і додайте горіхи пекан. Потім викладіть в тарілку малину, полийте все заправкою і прикрасьте листочками свіжого базиліку.