Салат з буряка з квасолею і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Корисний, цікавий і нескладний салатик хочу запропонувати вам повторити на вашій кухні. Ніжна запечена буряк, пікантний чорнослив і ситна квасоля - смакове поєднання, яке варто спробувати.
Перед вами відмінний спосіб, як приготувати салат з буряка з квасолею і чорносливом. Хочу відразу сказати, що блюдо, звичайно, не для всіх. Якщо ви є прихильником всім перерахованих інгредієнтів, тоді вперед! В даному випадку квасоля відварна, але її можна замінити і консервованої, щоб заощадити час. Запікаючи буряк, можете додати улюблені ароматні спеції і трави за бажанням.
- Буряк - 1-2 штук
- Квасоля - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль, перець, оливкова олія - За смаком
- Кунжут - 1/2 чайних ложки (для подачі)
1. Квасоля на ніч замочіть в холодній воді, а після відваріть до готовності. Обсушити і викладіть в салатник.
2. Буряк очистіть, наріжте кубиками і викладіть у жароміцних форму на фольгу.
3. Трохи підсолити за смаком, полийте оливковою олією і відправте в розігріту духовку. При температурі 190-200 градусів запікайте до м'якості (від 30-50 хвилин).
4. Готову буряк остудіть і викладіть до квасолі.
5. Чорнослив промийте, залийте на пару хвилин окропом, обсушити і наріжте. Додайте в салатник разом з пропущеним через прес часником.
6. Залишилося тільки посолити, поперчити салат до смаку і полити оливковою олією. Акуратно перемішайте, присипте кунжутом і подавайте до столу.