Рецепт Салат з буряка з квасолею і чорносливом фото

Салат з буряка з квасолею і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Фрукти, Бобові, Квасоля, Сухофрукти, Чорнослив
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Салати

Корисний, цікавий і нескладний салатик хочу запропонувати вам повторити на вашій кухні. Ніжна запечена буряк, пікантний чорнослив і ситна квасоля - смакове поєднання, яке варто спробувати.

Перед вами відмінний спосіб, як приготувати салат з буряка з квасолею і чорносливом. Хочу відразу сказати, що блюдо, звичайно, не для всіх. Якщо ви є прихильником всім перерахованих інгредієнтів, тоді вперед! В даному випадку квасоля відварна, але її можна замінити і консервованої, щоб заощадити час. Запікаючи буряк, можете додати улюблені ароматні спеції і трави за бажанням.

  • Буряк - 1-2 штук
  • Квасоля - 100 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Сіль, перець, оливкова олія - За смаком
  • Кунжут - 1/2 чайних ложки (для подачі)
салат з буряка з квасолею і чорносливом - фото крок 1
1. Квасоля на ніч замочіть в холодній воді, а після відваріть до готовності. Обсушити і викладіть в салатник.
салат з буряка з квасолею і чорносливом - фото крок 2
2. Буряк очистіть, наріжте кубиками і викладіть у жароміцних форму на фольгу.
салат з буряка з квасолею і чорносливом - фото крок 3
3. Трохи підсолити за смаком, полийте оливковою олією і відправте в розігріту духовку. При температурі 190-200 градусів запікайте до м'якості (від 30-50 хвилин).
салат з буряка з квасолею і чорносливом - фото крок 4
4. Готову буряк остудіть і викладіть до квасолі.
салат з буряка з квасолею і чорносливом - фото крок 5
5. Чорнослив промийте, залийте на пару хвилин окропом, обсушити і наріжте. Додайте в салатник разом з пропущеним через прес часником.
салат з буряка з квасолею і чорносливом - фото крок 6
6. Залишилося тільки посолити, поперчити салат до смаку і полити оливковою олією. Акуратно перемішайте, присипте кунжутом і подавайте до столу.

Схожі рецепти