Салат з авокадо з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Весь час звертаю увагу на різні закуски і салати в кафе або у друзів. Нещодавно спробував дуже смачний салат, тепер поспішаю поділитися його рецептом.
Такий салат дуже вигідно подавати в тарталетках, але можна і в загальному салатник. Сьогодні буду подавати його на обсмажених листах тесту для вонтонов (китайських пельменів). Якщо для вас це дуже складно або таке тісто не знайти, то можна використовувати звичайні чіпси, тонкі млинці, tartalettes.
- Креветки - 2 кілограма
- Оливкова олія - За смаком
- Майонез - За смаком
- Авокадо - 2 штуки
- Кріп - 1/2 пучка
- Вапно - 1 штука
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Червона цибуля - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. Приготування починаю з креветок: у мене очищені і в вакуумі, гарненько мою їх, видаляю хвіст і кишку, потім витираю серветками. Змішую 2 столові ложки оливкової олії, сіль і перець, промазують отриманою сумішшю креветки. Духовку розігріваю до 220 градусів, креветки розподіляю на деку і запікаю в духовці 10 хвилин.
2. Для соусу: в миску кладу ¾ склянки майонезу, додаю дрібно нарізану кріп, винний оцет, сік одного лайма, дрібно нарізаний червоний лук. Все добре перемішую.
3. Креветки дістаю з духовки і залишаю до повного охолодження.
4. Остигнули креветки викладаю в миску, додаю приготований соус, перемішую.
5. Авокадо розрізаю, видаляю кісточку, очищаю від шкірки, нарізаю м'якоть плода кубиками, додаю авокадо до креветок.
6. У мене було тісто для китайських пельменів (охолоджене). Розрізаю кожен лист по діагоналі.
7. Обсмажую тісто на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії, відразу перекладаю на серветку, щоб вбрався жир.
8. Готовий салат подаю в загальному блюді, а обсмажене тісто викладаю по колу або подаю в окремій тарілочці.