Салат «Авокадо з креветками»
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти відмінно поєднуються з фруктами і овочами, тому їх часто об'єднують для приготування легких і смачних салатів, закусок. Розповім, як приготувати салат «Авокадо з креветками».
Салат можна подати на тарілці або в хрусткою булці, як начинку. Блюдо легке, низькокалорійне, смачне. Його подають як окреме або в доповненні до гарніру з пасти, відвареного рису. Можна приготувати для нього легку заправку на основі оливкового масла, солі і перцю або зробити більш цікавий варіант, наприклад, з бальзамічним оцтом, соєвим соусом і гострими добавками.
- Креветки - 1 кілограм
- Авокадо - 2 штуки
- Червона цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Винний оцет - 1/4 склянки
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка - 1 Чайна ложка (подрібнена)
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1
Відварені і очищені креветки (такі продаються в вакуумі) необхідно розморозити, вимийте і висушіть. На рослинному маслі в добре розігрітій сковороді обсмажте креветки 2-3 хвилини, потім перекладіть у велику миску.
2
Авокадо очистіть від шкірки і видаліть кісточку, потім наріжте великими кубиками і викладіть в миску до креветок.
3
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками, додайте в салат.
4
В окремій мисці змішайте інгредієнти для заправки: оливкова олія, винний оцет, часниковий порошок, дрібно посічену петрушку, діжонську гірчицю, трохи солі і перцю.
5
Заправте салат приготовленим заправленням і перемішайте. Подавайте відразу або надішліть в холодильник на зберігання.