Салат «тюльпани»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, чим прикрасити святковий стіл, обов'язково спробуйте салат "тюльпани" . Якщо ви не знаєте, як приготувати салат "тюльпани" - мій рецепт допоможе вам в цьому розібратися.
При бажанні в начинку помідорів можна додавати будь-які інші інгредієнти, які вам більше подобаються. Прикрашати салат теж можна по-різному, головне, щоб дійсно було схоже на тюльпанчики. Удачі в приготуванні! А поки розповім і покажу, як приготувати салат "тюльпани" .
- Помідор - 10 штук
- Перо зеленої цибулі - 10-16 штук
- Сир - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Бамбукові шампура - 10 штук
1. Підготуйте продукти для салату. Помідори гарненько вимийте, найкраще підійде сорт "сливка", він нагадує тюльпани зовні. Замість сиру можна використовувати любий сир як м'яких, так і твердих сортів. Приступимо!
2. Приготуйте відразу начинку для "тюльпанів" . Відваріть яйця, очистіть і натріть їх на самій дрібній тертці. Додайте сир або тертий сир, часник, сіль, перець мелений чорний і ложку майонезу або сметани. Перемішайте. Начинка повинна бути густою і в'язкою.
3. Підготуйте гострий ніж, помідори і маленьку ложечку. На кожному помідорчики зробіть хрестоподібний розріз до половини. Кавовій ложкою видаліть серединку, намагаючись не пошкодити майбутні пелюстки.
4. Заповніть кожен тюльпанчик начинкою. Це легко можна зробити тієї ж кавовою ложечкою.
5. Зробіть стеблинки. Для цього зелена цибуля (перо) вимийте і висушіть серветкою. Всередину вставте бамбуковий шампур. Гострим кінцем вставте стебло в головку квіточки. Перший тюльпанчик готовий.
6. Так само поступите з іншими квітами. У мене вийшло дві тарілочки з 5-ма кольорами. Оформите їх, як вам хочеться, залишилися пір'їнками лука і стрічками.