Салат «Солодка парочка»
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня завжди готує на святковий стіл не тільки смачні, але і красиво оформлені страви. Так давайте приготуємо цей смачний і оригінальний салат до сімейного ювілею або до Дня закоханих.
Гарно оформлений салат і їсти приємніше, чи не так? Так давайте ж здивуємо гостей або свою другу половинку видом і смаком цього салату. Приготувати такий салат не так і складно, продукти для нього цілком доступні, а сам процес творчий і захоплюючий. Як приготувати салат "солодка парочка", ви зможете дізнатися, прочитавши і переглянувши цей рецепт.
- Куряча грудка відварна - 1 штука
- Картопля - 4 штуки (середнього розміру)
- Буряк - 1 штука (велика)
- Морква - 1 штука (велика)
- Апельсин - 1 штука
- Яйце варене - 1-2 штук
- Майонез - 200-250 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Маслини - 4 штуки
- Зелень кропу або петрушки - 2 штуки (гілочки)
Заздалегідь відварюємо до готовності курячу грудку, овочі та яйця. Якщо у вас жестковатий чорнослив, залийте його на 5 хвилин окропом.
Куряче м'ясо і чорнослив нарізаємо на маленькі кубики, овочі натираємо на тертці. Апельсин очищаємо від шкірки і плівок і нарізаємо на кубики.
Тепер найскладніше: необхідно викласти перший шар з картоплі в формі двох сердець. Одне побільше, а інше поменше розміром. Посолити і смажена майонезом.
Потім викладаємо шар м'яса, солимо і змащуємо майонезом. Наступним буде апельсиновий шар, а потім викладемо чорнослив.
Тепер "розфарбуємо" серця буряком і морквою.
І завершальний етап. Використовуємо білки, маслини, зелень, щоб "намалювати" сердечка пики.