Салат «шарлотка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 45 хв.
Дуже красивий і смачний салат для святкового столу. Звичні продукти в незвичайному виконанні прикрасять вашу трапезу і здивують гостей!
Опис приготування:
Смак у салату виходить дуже ніжний і не залишить нікого байдужим. Приготувати салат"Шарлотка" можна як з шинкою, так і будь-яким іншим м'ясним продуктом. Підійде копчене м'ясо, відварна куряча грудка або варена або напівкопчена ковбаса. Для пікантності можна додати маринований огірочок або дрібно рубаний часник. Беріть на замітку!
- Картопля - 300 грам (зварений в шкірці)
- Горошок - 150 грам (консервований)
- Шинка - 150 грам
- Цибуля - 1 штука (невеликий)
- Яйце - 4 штуки
- Майонез - 150 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 щіпка
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця з'єднайте з 1 ç.l. Майонез, додайте борошно, соду і трохи солі. Збийте все до однорідного стану.
З приготованого тесту на змащену маслом сковороді спечіть три млинчика.
Змастіть кожен млинець злегка майонезом і посипати подрібненою свіжою зеленню.
Поверніть млинчики рулетиком.
Наріжте кружечками товщиною 0, 7-1 см.
Картопля наріжте дрібними кубиками. Додайте нарізаний дрібно цибулю. Цибуля попередньо ошпарьтеокропом, щоб прибрати гіркоту, після чого відіжміть. Додайте за смаком сіль і мелений перець.
Покладіть 2-3 столові ложки майонезу і все ретельно перемішайте.
Окремо з'єднайте нарізану кубиками шинку і зелений горошок.
Додайте майонез і перемішайте.
Глибокий круглий салатник застеліть харчовою плівкою і рівномірно розкладіть по всій поверхні рулетики з млинців.
Зверху покладіть половину картопляної маси і ретельно утрамбуйте її ложкою.
Потім розподіліть всю м'ясну начинку і так само добре утрамбуйте її за допомогою ложки.
Зверху викладіть рівним, плоским шаром залишився картопля. Кінцями плівки, звисаючими по краях, закрийте салат зверху. Добре примніть його руками і приберіть для просочення в холодильник на пару годин.
Перед подачею на стіл переверніть готовий салат"Шарлотка" на блюдо сервіровки млинцями вгору, зніміть плівку і прикрасьте зеленню. Смачного!