Салат «подарунок»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати оригінальний, красивий і дуже смачний салат у вигляді подарунка. Такий салат стане найоригінальнішим прикрасою святкового столу і порадує всіх ваших гостей і рідних.
Салат у вигляді подарунка можна приготувати не тільки до Дня народження. Трохи інакше прикрасьте - і ось вам новорічний салат, а ще інакше - смачний салат до Дня святого Валентина і будь-якого іншого свята. Завжди, на будь-якому столі цей салат буде виглядати більш ніж вдало. А вся справа в наборі продуктів для нього. Ароматна запечена куряча грудка, мариновані гриби, яблуко, яйця і моркву - це прекрасне поєднання, яке робить салат дуже ситним і смачним. Цей якраз той випадок, коли нічого не хочеться прибирати.
- Куряча грудка - 250 грам
- Гриби - 250 грам (мариновані)
- Морква - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 150 грам
- Зелень - За смаком
Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки я раджу запекти в духовці, попередньо натер її сіллю і спеціями, так вона вийде набагато смачніше, ніж просто варена, і салат від цього тільки виграє. Одну моркву відваріть до готовності, а другу морква і буряк залиште сирими для прикраси. Яйця відварити круто.
Замаринуйте цибулю. Для цього наріжте його якомога дрібніше, перекладіть в невелику мисочку. Додайте сіль, цукор і оцет. Залийте все склянкою окропу, перемішайте і залиште до повного охолодження.
Курячі грудки дрібно наріжте.
Курячі грудки змішайте з маринованою цибулею і викладіть на плоску тарілку у формі квадрата. Зверху покрийте тонкою сіточкою майонезу.
Зверху викладіть дрібно нарізаний мариновані гриби (можна використовувати не тільки шампіньйони, але і будь-які інші). Зверху також покрийте сіточкою майонезу.
Наступний шар - натерта на дрібній тертці моркву. Викладіть її, підтримуючи форму квадрата.
Яблуко очистіть від шкірки і насінної коробочки, натріть на крупній тертці і збризніть лимонним соком. Викладіть на салат і змастіть майонезом.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Жовтки подрібніть виделкою або натріть на дрібній тертці. Викладіть зверху на салат. Гарненько змастіть майонезом зверху і з боків.
Білки натріть на дрібній тертці і викладіть салат зверху і з боків.
Для прикраси салату і надання йому вигляду подарунка будемо використовувати сиру моркву і буряк. Моркву наріжте дуже тонкими пластинами, краю трохи обріжте, щоб повчилися дуже рівні смужки, як стрічки. Викладіть морквяні стрічки на салат.
Буряк наріжте дуже тонкими пластинами, в цьому вам допоможе овощечистка. Викладіть пластини в одну лінію з нахлестом і загорніть в рулетик. Вийде трояндочка, створення якої необхідно скріпити зубочистками. Прикрасьте трояндочкою салат, за бажанням можна також використовувати зелень.
Як вид, рецепт, як приготувати салат "подарунок", дуже простий. Пробуйте, готуйте і насолоджуйтеся результатом!