Торт «подарунок»
(покроковий рецепт з фото)
На будь-якому торжестві особливе місце завжди займає торт. А якщо він випечений своїми руками, вийшов смачним та ще й прикрашений красиво - винуватець торжества буде дуже радий. Готуємо торт "подарунок"!
Домашні торти - це завжди прикраса свята. А якщо ще й оригінально прикрасити торт і піднести винуватцю торжества ось такий гарний і смачний торт, оформлений у вигляді подарунка, він буде щасливий. Якщо ви вирішили навчитися працювати з мастикою, цей торт повинен стати вашим першим, адже прикрасити його не так вже й складно. Рецепт приготування торта "подарунок" з докладною інструкцією і фото допоможе вам. Тому сміливо беріться і готуйте торт.
- Яйце - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 3/4 склянки
- Цукор - 1 Склянка(0, 5 в тісто, інше в крем)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Крем - 200 грам
- Сиркова маса - 200 грам
- Згущене молоко - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Мастика - 500 грам
Збиваємо білки, додаючи невеликими порціями цукор.
Продовжуємо збивати і додаємо по одному жовтки.
Потім додаємо борошно і акуратно перемішуємо.
Виливаємо тісто в квадратну форму, застелену пергаментом.
І випікаємо бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 25.
Готуємо крем для прошарку. Збиваємо сметану з цукром і сирною масою. Якщо сирна маса не дуже солодка, додайте цукру в крем по своєму смаку.
І готуємо крем під мастику. Збиваємо м'яке вершкове масло в піну, додаємо згущенку. Збиваємо хвилин 5 до отримання пишної однорідної маси.
Розрізаємо остиглий бісквіт на 3 коржа. Можна просочити сиропом і викласти шматочки ягід або фруктів. Перемащуємо коржі сирним кремом. А зверху і з боків ретельно повапниш торт масляним кремом. Ставимо в холодильник години на 2.
Нам знадобиться мастика 3 квітів. Мастику можна купити готову, а можна приготувати самому. У мене готова. Розкачуємо в тонкий шар мастику, з якої будемо робити бант на подарунок. Стіл посипаємо або цукровою пудрою, або крохмалем.
Вирізаємо з пласта смужки і робимо петельки для майбутнього банта.
Робимо штук 5 петель одного кольору і 2-3 іншого. Ми залишаємо петельки висихати.
Розкачуємо наступну частину мастики і покриваємо або весь торт, або тільки боки.
З мастики іншого кольору або тоном потаємні робимо кришку для подарунка і покриваємо торт зверху. Не забуваємо акуратно пригладжувати сухими руками.
З білої мастики вирізаємо стрічки. Водою або водою з горілкою протираємо торт від залишків пудри або крохмалю. Можна руками, можна м'якою широким пензлем і прикріплюємо стрічки до торту.
Вирізаємо прикраси: квіточки або просто маленькі кружечки.
І прикріплюємо їх біля стрічки.
А тепер починаємо формувати бант. Змащуємо петельки водою і прикріплюємо до торту в центрі.
Чергуючи петельки різного кольору.
І отримуємо ось такий гарний бант. У центрі закріплюємо кульку з мастики.
І додатково можемо прикрасити торт-подарунок намистинками з цукру.