Салат пікантний з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Тут я поділюся одним з улюблених своїх рецептів і покажу, як приготувати салат пікантний з печінкою. Пікантність салату додає ароматна морква по-корейськи. Це корисна страва з насиченим смаком.
Якщо ви хочете зробити салат трохи гостріше, то приправте його крупно меленим чорним перцем або ж додайте перцю чилі на кінчику ножа.
Перш ніж подавати салат, йому краще дати настоятися хоча б одну годину. Так він стане соковитіше, а печінку встигне просочитися ароматом цибулі і моркви з приправами.
Якщо ви не боїтеся зайвих калорій, то для заправки даного салату можна використовувати майонез.
- Морква по-корейськи - 250 грам
- Печінка яловича - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Koriandr - 1 щіпка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Йогурт грецький - 80 грам (або нежирна сметана)
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 1 зубчик (за смаком)
Поставте печінку відварюватися. Зазвичай її приготування займає близько 40 хвилин. Тим часом наріжте цибулю півкільцями і злегка обсмажте на невеликій кількості рослинного масла. Нам потрібно, щоб цибуля лише став трохи м'якше, не потрібно смажити його до золотистого кольору. У цибулю додайте трохи коріандру і перцю.
Візьміть 250 грам морквини по-корейськи. Якщо їй не вистачає гостроти, то додайте в неї роздавлений зубчик часнику і добре перемішайте. Сік від моркви теж додайте в салат.
Відварену печінку остудіть і наріжте дрібною соломкою. Розігрійте сковороду і налийте трохи олії. Обсмажте печінку близько 2-3 хвилин, щоб вона не стала жорсткою. За смаком трохи посоліть.
Тепер прийшов час об'єднати всі інгредієнти. Заправте салат декількома столовими ложками грецького йогурту. Йогурт можна замінити нежирною сметаною.