Рецепт Салат під шубою фото

Салат під шубою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Салати
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Особисто я обожнюю робити салат під шубою в домашніх умовах, навіть настрій піднімається! Адже він викликає стійкі асоціації зі святом! Так що якщо хочете влаштувати домашнє свято - готуємо!

Опис приготування:

Звичайно ж, я не смію сказати, що це - класичний рецепт салату під шубою. Адже цей салат знають і люблять у нас всі жінки багатьох поколінь, тому і рецепт у кожної з них свій, так би язикати - секрети виробництва. Але от якщо ви ще жодного разу не готували салат під шубою в домашніх умовах - рекомендую почати з цього базового рецепта!

  • Філе оселедця - 500 грам
  • Буряк - 2-4 штук (в залежності від розміру)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 2-3 штук
  • Картопля - 5 штук
  • Яйця - 4 штуки
  • Майонез - 250 грам
салат під шубою - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Морква, картопля, яйця і буряк відварити (окремо), остудити. Лук подрібнити, замарінуем, а потім відцідити. Оселедець обробляємо, щоб не залишилося жодної кісточки.
салат під шубою - фото крок 2
2. На дно форми викладаємо оселедець. Поверх неї - підготовлений лук.
салат під шубою - фото крок 3
3. Далі - шар тертої картоплі. Промащуємо його майонезом. Далі - шар тертих яєць. Теж промажем майонезом.
салат під шубою - фото крок 4
4. Потім викладаємо шар тертої відвареної моркви. За бажанням трохи солимо. Теж промажем майонезом.
салат під шубою - фото крок 5
5. Ну, і останнім шаром йде відварений буряк. Прикрашаємо салат, даємо йому настоятися, а потім можна подавати до столу!

Схожі рецепти