Салат під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Особисто я обожнюю робити салат під шубою в домашніх умовах, навіть настрій піднімається! Адже він викликає стійкі асоціації зі святом! Так що якщо хочете влаштувати домашнє свято - готуємо!
Звичайно ж, я не смію сказати, що це - класичний рецепт салату під шубою. Адже цей салат знають і люблять у нас всі жінки багатьох поколінь, тому і рецепт у кожної з них свій, так би язикати - секрети виробництва. Але от якщо ви ще жодного разу не готували салат під шубою в домашніх умовах - рекомендую почати з цього базового рецепта!
- Філе оселедця - 500 грам
- Буряк - 2-4 штук (в залежності від розміру)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Картопля - 5 штук
- Яйця - 4 штуки
- Майонез - 250 грам

1. Підготуємо інгредієнти. Морква, картопля, яйця і буряк відварити (окремо), остудити. Лук подрібнити, замарінуем, а потім відцідити. Оселедець обробляємо, щоб не залишилося жодної кісточки.

2. На дно форми викладаємо оселедець. Поверх неї - підготовлений лук.

3. Далі - шар тертої картоплі. Промащуємо його майонезом. Далі - шар тертих яєць. Теж промажем майонезом.

4. Потім викладаємо шар тертої відвареної моркви. За бажанням трохи солимо. Теж промажем майонезом.

5. Ну, і останнім шаром йде відварений буряк. Прикрашаємо салат, даємо йому настоятися, а потім можна подавати до столу!