Салат «Кальмари під шубою»
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати салат "кальмари під шубою"? Спробуйте використовувати ось цей перевірений і дуже смачний рецепт. Можна взяти кальмари консервовані, а можна відварити їх вдома самостійно.
За рахунок капусти салат виходить дуже легким і соковитим. Я і моя сім'я такі дуже любимо. Капуста пускає сік, і від цього салат тільки виграє. Загалом, не блюдо, а казка! Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати салат "кальмари під шубою" .
- Яйце куряче отваное - 4 штуки
- Кальмар відвареної - 200-400 грам (або консервований)
- Капуста пекінська - 1 штука
- Майонез - 100 грам
- Горошок консервований - 200 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
Для приготування салату пекінську капусту промийте під водою. Дайте стекти рідини. Листя капусти наріжте тоненькими смужками. Якщо дійдете до твердої частини біля основи, припиніть нарізати. Жорсткі шматочки сильно зіпсують салат. Краще використовувати ніжну частину листя капусти.
Зелену цибулю наріжте тоненько і дрібно. Додайте до капусти.
Консервований горошок звільните від рідини і додайте в салатник. Овочі я не солю. В горошку і в майонезі досить солі. Сіль особисто мені не знадобилася. Якщо вам буде завгодно, можна додати сіль і перчик.
Інгредієнти заправте майонезом і перемішайте. Це буде "шуба" для салату.
Відкрийте банку з кальмарами. Вийміть м'ясо кальмара з рідини, дрібненько наріжте. Інвестуйте в салаті.
Зверху на кальмари укладіть капустяну "шубу" . Розрівняйте.
Відварені курячі яйця очистіть від шкаралупи. Натріть їх на крупній тертці і викладіть наступним шаром.
Нанесіть з майонезу сіточку на салат. Вона ж буде і прикрасою. З петрушки або зеленого лука зробіть ободок на салаті. Прикрасьте блюдо на ваш смак. Я використовувала 1 maslinku.
Салату дайте трохи просочитися в холодильнику, а потім подавайте його до столу.