Салат «Печінка під шубою»
(покроковий рецепт з фото)
Раніше для мене був відомий лише один салат під шубою з оселедцем. Але насправді за таким принципом можна створювати різні поєднання. Один з моїх "експериментів" уявляю прямо зараз.
Ознайомтеся з тим, як приготувати салат "печінка під шубою" . Для нього я вибрала досить незвичайні продукти: чорнослив і печінка тріски. Вони дуже добре поєднуються. Виходить чудовий і ситний салат, відповідний до будь-якого святкового столу. А соус ми будемо робити самі, за типом домашнього майонезу.
- Печінка тріски - 200 грам
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Зелена цибуля - 3 штуки (перо)
- Чорнослив - 10 штук
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 0, 5 чайних ложки
Для соусу в блендері з'єднайте і змішайте чайну ложку солі, гірчицю і яйце. Збийте інгредієнти на високій швидкості.
Потім акуратно влийте рослинне масло, постійно заважаючи. В кінці додайте лимонний сік. Ще раз перемішайте соус.
Чорнослив промийте і наріжте соломкою.
Промиті моркву і картоплю відваріть до готовності. Остудіть їх і почистіть. Натріть овочі на крупній тертці.
Цибулю дрібно наріжте.
Яйця відварити круто. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки - на дрібній.
З печінки тріски злийте масло. Саму печінку розімніть вилкою.
Почніть збирати салат. Робіть це зручним для вас способом. Я робила з рознімної формою. На дно покладіть картоплю. Додати сіль его, поперчіть і змастіть соусом.
Далі розподіліть печінка тріски.
Спинний інвестувати цибулю.
Наступним шаром покладіть моркву, змащену соусом.
Потім покладіть чорнослив. Його теж змастіть соусом.
І в кінці розподіліть білок, а зверху насипте жовток. Салат готовий! Прикрасьте його за бажанням. Смачного!