Салат «Новорічний»
(покроковий рецепт з фото)
Салат "новорічний" готується просто і швидко. За основу візьмемо копчену курочку, а запах ялинки і смак торжества створимо, використовуючи кедрові горішки. Вкуснятина!
Салат "новорічний" готується з копченої курки, салат Романо, кедрових горішків і смачного соусу. За смаком він - чудовий. Особливий шик новорічного салату надають, безумовно, кедрові горішки.
- Салат романо - 1 штука (якщо треба, використовуйте два витка)
- Копчена курка - 1 штука
- Кедровий горішки - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Масло оливкове - 1/2 склянки
- Вода - 1/4 склянки
- Лимон - 1 штука (знадобиться сік)
1. Копчену курку треба обробити. Нам знадобиться тільки чисте філе.
2. Куряче філе наріжте невеликими кубиками.
3. Салат розберіть на листя. Листочки промийте і просушіть на паперових рушниках.
4. Салат поріжте в салатницю. Можна його і порвати руками.
5. Потім додайте в миску до салату шматочки курки, 1/4 склянки кедрових горішків, поперчіть.
6. Блендером збийте в однорідну масу очищений часник, 1/4 склянки кедрових горішків, яєчні жовтки, оливкова олія, сік лимона, воду, туди ж додайте чайну ложку солі і чорний перець за смаком.
7. У салатниці соус очікують раніше приготовані інгредієнти.
8. Заправте половиною соусу салат.
9. Перемішайте салат "новорічний" безпосередньо перед подачею. Соус можна зберігати в холодильнику протягом 3-5 днів. Якщо хтось бажає більше соусу, то його можна подати окремо в соуснику. Приємного апетиту і щасливого Нового року!