Салат «козел»
(покроковий рецепт з фото)
Вельми незвичайне блюдо з таких простих продуктів. За основу береться копчена ковбаса і овочі, а також додаються за смаком: сухарики, чіпси або тонко нарізаний смажену картоплю (що побажаєте).
Якщо не використовувати смажену картоплю, то новорічний Салат "козел" готується менш, ніж за одну годину. Принцип його в тому, що всі інгредієнти нарізаються соломкою і викладаються гірками одна біля одної, середина поливається достатньою кількістю майонезу, а після того, як всі гості зберуться за святковим столом, салат перемішує воєдино господиня.
- Ковбаса копчена - 400 грам
- Капуста - 300 грам
- Огірок - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Морква по-корейськи - 300 грам
- Сухарики або чіпси - 100 грам
- Картопля - 3 штуки (по бажанню (замість сухариків))
- Майонез - 200 грам
1. Цей салат стане дуже актуальним в наступаючому році. Готують його зазвичай з різних інгредієнтів. К основному продукту - ковбасі - зазвичай додають овочі, але можуть також кукурудзу, горошок, чіпси, сухарики або смажену картоплю. Експериментуйте на ваш смак.
2. Нарізаємо копчену ковбасу. Зауважте, що всі інгредієнти для салату нарізати соломкою.
3. Шаткуємо капусту і також відкладаємо. Можна відразу інгредієнти викладати на велике кругле блюдо.
4. Нарізаємо свіжі огірки (багато хто використовує і мариновані).
5. І в останню чергу подрібнюємо буряк. Буряк - на любителя.
6. В самому кінці викладаємо гіркою морква по-корейськи. Робимо самі або використовуємо вже готову.
7. І залишаємо місце для сухариків або чіпсів. Я більше люблю дрібно нарізаний соломкою смажена картопля.
8. Ось така виходить краса. В середину можна також викласти консервований зелений горошок або кукурудзу, а зверху вилити близько 200 мл майонезу. Майонезом можна також розмежувати кожен інгредієнт. Перемішується салат прямо перед вживанням.