Салат із стебел брокколі, моркви і огірка
(покроковий рецепт з фото)
Частіше за все ви використовуєте суцвіття брокколі, а стебло викидаєте? Але ж недарма! З них можна приготувати багато смачних і корисних страв. Пропоную вам приготувати одне з них - смачний і соковитий салат.
Я знаю, що багато з вас використовують тільки суцвіття брокколі, а стебло йде у відходи. Але ж в стеблах брокколі теж є корисні речовини, і не варто ними нехтувати. З стебел брокколі можна приготувати соус, запекти їх в духовці або зробити салат. Перед вами один з рецептів приготування салату саме зі стебел брокколі. Приготуйте і спробуйте, не пошкодуєте:)
- Стебло брокколі - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Огірок свіжий - 1 штука
- Вода - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2-2, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Після того, як ви обрізали суцвіття брокколі для приготування потрібного вам страви, зазвичай залишається ось такий стебло.
2. Зачистили його, знімемо гострим ножем тверду, майже здерев'янілих частина.
3. Очистимо морква. Як вид, морква і стебло брокколі у мене практично одного розміру. Але пропорції моркви і брокколі можна змінювати в залежності від вашого смаку. На перший раз приготуйте по рецепту, а потім вирішите, якого інгредієнта вам потрібно більше
4. І за допомогою Овочечистка робимо стружку з моркви і брокколі. Можна зробити простіше: нарізати і морква, і стебло тонкою соломкою.
5. У холодній (! !! ) воді розчиняємо цукор з оцтом і замочуємо підготовлені моркву і брокколі на 1 час.
6. Зливаємо розсіл-маринад, додаємо до брокколі і моркви стружки огірка.
7. Солимо і перчимо до смаку, заправляємо оливковою олією.
8. Перемішуємо - і можна посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню. Смачного!