Салат «французький»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Вже не раз я говорила про те, що дуже люблю готувати салати. З приводу і без вони частенько з'являються в моєму домашньому меню. І я звертаюся до різних кухонь світу, щоб знайти цікаві рецепти.
Опис приготування:
Отже, моїм вибором сьогодні стала Франція. Але я не стала брати складне і вишукане блюдо, а зупинилося на простому буденному рецепті. Я вирішила дізнатися, як приготувати салат"Французький" картопляний. Можна сказати, що це гарнір, тільки в холодному вигляді. До нього можна сміливо подавати запечену рабу або курку.
- Картопля молода - 1100 грам
- Оливкова олія"extra-virgin" - 0, 5 склянки
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка
- Luk-salotų - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Каперсами сушені - 1 Ст. Ложка
- Ріпчасту цибулю червоний - 0, 5 штуки
- Рукола - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Маленький молода картопля добре промийте, розріжте його на половинки.
Залийте картопля великою кількістю води. Додайте сіль. Доведіть все до кипіння. Потім варите картоплю протягом 10 хвилин. Після відкиньте овочі на друшляк. Остудіть їх.
Для заправки змішайте масло з оцтом і гірчицею. Потім додайте до заправки подрібнений шалот і часник, а також каперси і сіль.
Заправку влийте до ще теплого картоплі. Перемішайте і залиште хоча б на годину, щоб картопля добре просочилася.
Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Додайте до картоплі цибулю і рукколу. Можете нарвати і іншу зелень (наприклад, петрушку і чебрець). Не забудьте посолити і поперчити страву. Смачного!