Салат «Цезар» з куркою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Напевно вже не знайдеться того, хто хоча б раз в житті не куштував відомий на весь світ салат "цезар" . Варіантів приготування цієї страви існує маса, в класичний рецепт входять томати.
У рецепті цього салату використовується особлива заправка. Саме нею заправляють цезар в Європі. Звичайний майонез ніяк не підійде. А ось замість помідорів чері можна використовувати звичайні томати, нарізавши їх часточками. Щоб дізнатися, як приготувати салат "цезар" з куркою і помідорами, прочитайте цей рецепт.
- Копчена курка - 200 грам
- Рулетний салат - 5 штук
- Багет - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Черрі - 250 грам
- Пармезан - 100 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Соус вустерширський - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений, сіль - За смаком
Багет поріжте на невеликі шматочки квадратного розміру. У сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть в нього хліб. Потім роздушіть неочищений зубчик часнику і додайте його в сковороду. Обсмажте хліб так, щоб він став хрустким.
Копчене куряче філе наріжте тонкими смужками. При бажанні ви можете замінити його на звичайне відварне, але копчене додасть салату особливий аромат і смак.
Розділіть пармезан на дві частини. Одну натріть на дрібній тертці, вона буде служити декором салату. Другу частину наріжте на слайси і розкришите руками.
Для заправки вбийте в миску сире куряче яйце, додайте до нього вустерширський соус, оливкова олія і сік лимона. Все ретельно збийте вінчиком.
Листя салату вимийте і висушіть паперовими рушниками. Порвіть їх руками і викладіть в блюдо, в якому будете подавати салат.
Поверх листя салату викладіть в довільному порядку нарізану курку, помідори черрі, розрізані на чотири частини, грінки, пластикові пляшки пармезану. Потім посипте все тертим пармезаном і полийте заправкою.