Салат «браслет»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже апетитний і надзвичайно красивий салат "браслет" можна приготувати не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.
Варіантів подібного оформлення страв існує чимало. Пропоную вашій увазі сонячний і яскравий салат "браслет" .
- Яйце - 5 штук
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- М'ясо - 400 грам
- Кукурудза консервована - 200 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Свіжа зелень - 20 грам
- Майонез - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування салату "браслет" починається з підготовки всіх інгредієнтів. Необхідно вимити і поставити варити м'ясо, моркву і картоплю, буряк і яйця. Готову картоплю остудити, очистити і натерти на середній терці. Щоб зручніше було підтримувати форму салату, в середину блюда можна поставити високу склянку. Викласти картоплю на тарілку, можна посолити і поперчити, змастити рясно майонезом.
2. Відварене м'ясо остудити і нарізати невеликими кубиками.
3. М'ясо також краще посолити і поперчити. Потім змастити за смаком майонезом.
4. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками. Залити його окропом на кілька хвилин, потім воду злити і цибулю просушити. Викласти зверху м'яса.
5. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Можна використовувати лук, петрушку, кріп, базилік, Kinzu і т.Д.. Викласти в салат.
6. Зварені круто яйця остудити і очистити. Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на середній терці. Викласти наступним шаром і змастити майонезом. Можна підсолити і поперчити за смаком.
7. Волоські горіхи подрібнити за допомогою блендера або кухонного молоточка. Викласти в салат і трохи промазати майонезом.
8. Жовтки натерти на тертці або розім'яти виделкою. Трохи підсолити і викласти наступним шаром.
9. Морква очистити і натерти на тертці. Викласти в салат і змастити майонезом.
10. Буряк очистити і також натерти на тертці. Викласти наступним шаром і притиснути руками або ложкою. Змастити майонезом.
11. Консервовану кукурудзу відкинути на друшляк. Викласти верхнім шаром. Тепер стакан з середини можна акуратно дістати. Салат відправити в холодильник на деякий час, щоб він просочився. От і все, салат "браслет" в домашніх умовах можна прикрасити зеленню і подавати до столу.