Сациві з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ще одна дуже смачна закуска грузинського походження - сациві з цвітною капустою. Рецепт досить простий, проте закуска виходить - фантастично смачна.
Кольорова капуста - один з тих овочів, які чудово поєднуються з традиційною грузинською пастою сациві. Тому сациві з цвітною капустою в Грузії - дуже популярна закуска. Розповідаю, як її зробити в домашніх умовах.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Цибуля - 3 штуки
- Горіхи - 300 грам
- Часник - 4 зубчики
- Спеції - 4 чайних ложки (обкладинка, пажитник, koriandr, чорнобривці, перець гострий)
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Олія - 4 чайних ложки
Спершу потрібно зробити пасту сациві. Робиться вона просто: пропускаємо через м'ясорубку горіхи і часник, додаємо спеції, вливаємо оцет. Перемішуючи, вливаємо потроху холодну воду. Як тільки паста придбає потрібну консистенцію - припиняємо додавати воду. Повинна вийти така паста, як на фото.
Цвітну капусту моєму, зрозуміти суцвіття, кидаємо в киплячу воду і варимо 10 хвилин.
Цибуля крупно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого. Формуємо закуску: на блюдо викладаємо обсмажену цибулю, зверху кольорову капусту, і заливаємо все це справа пастою. При бажанні, прикрашаємо зеленню і зернами граната. Сациві з цвітною капустою готовий!