Рецепт Рулет зі скумбрії фото

Рулет зі скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Пісні страви
На святковий стіл, Фуршет

Дуже смачна закуска - рулет з скумбрії. Багато хто знаходить скумбрію занадто жирної і пахучої, але риба, приготована за цим рецептом, припаде до смаку навіть вередунам і гурманам.

Рецепт приготування рулету з скумбрії я дізналася під час подорожі по Карелії. Смак страви нагадує строганину, але набагато смачніше. Нехай вас не лякає часник в рецепті - після заморозки запах часнику практично зникає. Ця страва прикрасить ваш святковий стіл, а вже чоловікам під пивко точно припаде до смаку. Сподіваюся, що цей простий рецепт рулету доведеться вам до душі. Успіху і смачних посиденьок!

  • Філе скумбрії - 4 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків (зубчики часнику середнього розміру.)
  • Сіль - 1-1, 5 чайних ложки (сіль за смаком - якщо любите рибку посолонее - відповідно солі 1.5 середня лінія)
  • Перець духмяний мелений. - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
рулет зі скумбрії - фото крок 1
Філе скумбрії моєму, злегка обсушуємо і викладаємо на пергамент або харчову плівку злегка внахлест .
рулет зі скумбрії - фото крок 2
Всі спеції змішуємо, щоб вони розподілилися рівномірно.
рулет зі скумбрії - фото крок 3
Часник дрібно рубаємо і в кінці злегка придавив лезом ножа.
рулет зі скумбрії - фото крок 4
Посипаємо філе сумішшю спецій і часником. Часник трохи втиснути в м'якоть рибки.
рулет зі скумбрії - фото крок 5
Акуратно і туго звертаємо філе в рулет.
рулет зі скумбрії - фото крок 6
Загортаємо рулет декількома шарами паперу або плівки і залишаємо на нижній полиці холодильника приблизно на 5 годин. Потім перекладаємо в морозилку на добу.
рулет зі скумбрії - фото крок 7
За кілька хвилин 15 до подачі на стіл дістаємо наш рулет з морозилки. Тонко нарізаємо. Перед подачею можна полити лимонним соком з оливковою олією, прикрасити зеленню.

Схожі рецепти