Рулет зі скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна закуска - рулет з скумбрії. Багато хто знаходить скумбрію занадто жирної і пахучої, але риба, приготована за цим рецептом, припаде до смаку навіть вередунам і гурманам.
Рецепт приготування рулету з скумбрії я дізналася під час подорожі по Карелії. Смак страви нагадує строганину, але набагато смачніше. Нехай вас не лякає часник в рецепті - після заморозки запах часнику практично зникає. Ця страва прикрасить ваш святковий стіл, а вже чоловікам під пивко точно припаде до смаку. Сподіваюся, що цей простий рецепт рулету доведеться вам до душі. Успіху і смачних посиденьок!
- Філе скумбрії - 4 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків (зубчики часнику середнього розміру.)
- Сіль - 1-1, 5 чайних ложки (сіль за смаком - якщо любите рибку посолонее - відповідно солі 1.5 середня лінія)
- Перець духмяний мелений. - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
Філе скумбрії моєму, злегка обсушуємо і викладаємо на пергамент або харчову плівку злегка внахлест .
Всі спеції змішуємо, щоб вони розподілилися рівномірно.
Часник дрібно рубаємо і в кінці злегка придавив лезом ножа.
Посипаємо філе сумішшю спецій і часником. Часник трохи втиснути в м'якоть рибки.
Акуратно і туго звертаємо філе в рулет.
Загортаємо рулет декількома шарами паперу або плівки і залишаємо на нижній полиці холодильника приблизно на 5 годин. Потім перекладаємо в морозилку на добу.
За кілька хвилин 15 до подачі на стіл дістаємо наш рулет з морозилки. Тонко нарізаємо. Перед подачею можна полити лимонним соком з оливковою олією, прикрасити зеленню.