Рулет з омлету по-японськи
(покроковий рецепт з фото)
Японський омлет-рулет виходить соковитим з пікантним смаком. Його можна подавати з рисом або готувати з різними добавками. Я познайомлю вас з найпростішим рецептом, як приготувати японський омлет.
Японський омлет "тамаго" готується зазвичай на квадратної сковороді з високими бортиками у вигляді рулету з тонких яєчних млинців. Але не переживайте, якщо у вас такої немає. Можна скористатися круглою сковородою для млинців. Омлет по-японськи не обжаривают до рум'яної скоринки, він повинен залишитися блідим.
- Яйце - 4 штуки
- Жовток - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Вино рисове (мірі) - 1 Ст. Ложка (або сухе біле вино)
- Цукор - 1/2 чайних ложки (не обов'язково)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження)
Підготуйте необхідні продукти.
Яйця і жовток збийте з допомогою китайських паличок або вилки. Процідити через сито.
Додайте інші інгредієнти, перемішайте.
Гарячу сковороду добре змастіть рафінованим рослинним маслом. Вилийте трохи яєчної суміші на сковороду і покрутіть її так, щоб вийшов тонкий млинець. Смажте млинець з одного боку. Потім поверніть його і покладіть на край сковороди. Налийте наступну порцію суміші, так щоб вона затекла під згорнутий рулет. Як тільки млинець готовий, загортаємо його на попередній.
В результаті у вас повинен вийти ось такий багатошаровий рулет.
Наріжте рулет на порційні шматочки. Смачного!