Рулет «політ»
(покроковий рецепт з фото)
Шикарний, ніжний, красивий і дуже смачний бісквітний рулет з масляним шоколадним кремом! Утриматися від ще одного шматочка просто неможливо! Ряд компліментів від гостей і близьких - гарантований!
Якщо ви вирішили вперше приготувати рулет, то прийшли за потрібною адресою! Буду розповідати все дуже детально, труднощів виникнути не повинно. Рулет виходить більшим, тому його можна сміливо розділити на два. Відмінний вибір для частування великої компанії! але повірте, навіть цього може виявитися мало! Він дійсно дуже смачний і ніжний! приступимо? Сьогодні пригощаю всіх своїм рулетом, але сподіваюся ви подивіться як приготувати рулет "поліно" і зважитеся повторити за мною!
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 60 грам
- Куряче яйце - 6 штук
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 300 грам (кімнатної температури)
- Молоко згущене - 400 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Горіхи - За смаком (будь-які, які любите)
- Посипання кондитерська - За смаком (для декору)
Підготуйте всі основні інгредієнти для приготування рулету.
Змішайте крохмаль з борошном і просійте.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте з м'яких піків.
Потім поступово додайте цукор, збивайте до стійких піків і повного розчинення цукру.
Жовтки збийте 3-4 хвилини до повітряної легкої маси.
Додайте жовтки в білкову масу і перемішайте лопаткою знизу вгорі.
Потім поступово всипте просіяне суху суміш і також заважайте лопаткою знизу вгору. Маса повинна вийти повітряної і повністю однорідної, щоб вся мука розійшлася.
Деко (40х30 см) застелите листом пергамента. Якщо ви не впевнені в пергаменті, змастіть його рослинним маслом. На весь деко рівномірно викладіть тісто і поставте випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин до рум'яності.
В духовці тісто підніметься в 2-3 рази, але як тільки ви його дістанете, опуститься і буде дуже зручним для скручування рулету.
Перекладіть пергамент з бісквітом на робочу поверхню. Акуратно знімаючи бісквіт з пергаменту, поверніть його в рулет. Це потрібно робити відразу після випікання, поки бісквіт теплий і податливий. Залиште рулет в такому вигляді остигати, а ми приступимо до приготування крему.
Розм'якшене вершкове масло розітріть з какао.
Поступово вливайте згущене молоко і збивайте до однорідного шовковистого крему.
Розгорніть бісквіт і змастіть кремом від краю до краю, потім знову скрутіть в рулет. Трохи менше половини крему повинно залишитися для покриття рулету зверху.
Так як рулет виходить дуже довгий, я його розрізала на два - за розміром обраної посуду для подачі.
Покрийте кремом обидва рулету з усіх боків. Крему буде досить, не переживайте з цього приводу. Потім вилкою зробіть борозенки, які і будуть імітувати поліно.
Вибрані горіхи трохи обсмажте, порубати ножем і присипте бічні частини рулету. Декором прикрасьте основну частину. Приберіть всю цю красу в холодильник на 1, 5-2 години або більше.
Наш дуже смачний рулет "поліно" готовий! Така випічка прикрасить будь-який святковий стіл!
Приємного чаювання!