Рулет бісквітний з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Рулет бісквітний з ягодами - це ніжний і шикарний десерт. Він стане безумовним прикрасою будь-якого свята. Між іншим, готувати його не так вже й складно, тому ризикніть і зробіть рулет в будні.
У рулет бісквітний з ягодами можна додати будь-які сезонні ягоди: полуницю, вишню, чорницю, малину і ін. Ягоди можуть бути як свіжими, так і замороженими. Деко вибирайте невеликий, так легше буде звернути рулет.
- Яйця - 3 штуки
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Цукор - 1 1/4 склянки(1/2 склянки - для тіста, 1/2 ст. - для ягідної начинки, 1/4 ст. - для кремової начинки)
- Борошно - 3/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50-60 грам
- Малина - 100 грам (свіжа або морожена)
- Журавлина - 100 грам (свіжа або морожена)
- Вершки (жирні) - 1 Склянка
- Вершковий сир - 150 грам (філадельфія, маскарпоне, Альметте, завантажень)
- Ванілін - 1 Чайна ложка
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть рослинною олією (папір). Ягоди промийте (якщо у вас - свіжі), викладіть в каструлю і засипте цукром. Помішуючи, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню. Головне, щоб цукор розчинився.
2. Обварені ягоди протріть через сито в іншу каструлю.
3. Кісточки викинете.
4. Протерті ягоди залиште до охолодження.
5. 3 яйця і 2 жовтка злегка збийте вінчиком з 1/2 склянки цукру. Потім помістіть на водяну баню і, помішуйте, поки цукор не розтане, а яєчна маса не стане теплою.
6. Потім збийте яйця з цукром міксером до білої піни.
7. Масло розтопіть до рідкого стану. У збиті яйця додайте просіяне борошно і дрібку солі. Помішуючи, введіть розтоплене масло.
8. У підготовлений лист для запікання (бажано, щоб він не був величезним) вилийте тісто.
9. Випікайте тісто в розігрітій духовці протягом 5-7 хвилин.
10. Готовий корж викладіть на кухонний рушник. Зніміть папір і загорніть корж в рулет прямо з рушником.
12. Поки бісквітний корж остигає, приготовим начинку. Збийте охолоджені вершки в густу піну.
12. Окремо збийте вершковий сир, ванілін і 1/4 склянки цукру. Потім акуратно змішайте отриману суміш зі збитими вершками.
13. Остиглий бісквіт змастіть ягідної начинкою. Потім, поверх ягід, нанесіть вершковий шар.
14. Намагайтеся шари між собою не змішувати. Розрівняйте крем лопаткою.
15. Загорніть рулет.
16. Готовий рулет посипте цукровою пудрою і прикрасьте свіжими ягодами. Смачного!