Рецепт Рулет бісквітний з ягодами фото

Рулет бісквітний з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто , Ягоди , Бісквітне тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рулет бісквітний з ягодами - це ніжний і шикарний десерт. Він стане безумовним прикрасою будь-якого свята. Між іншим, готувати його не так вже й складно, тому ризикніть і зробіть рулет в будні.

Опис приготування:

У рулет бісквітний з ягодами можна додати будь-які сезонні ягоди: полуницю, вишню, чорницю, малину і ін. Ягоди можуть бути як свіжими, так і замороженими. Деко вибирайте невеликий, так легше буде звернути рулет.

  • Яйця - 3 штуки
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Цукор - 1 1/4 склянки(1/2 склянки - для тіста, 1/2 ст. - для ягідної начинки, 1/4 ст. - для кремової начинки)
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 50-60 грам
  • Малина - 100 грам (свіжа або морожена)
  • Журавлина - 100 грам (свіжа або морожена)
  • Вершки (жирні) - 1 Склянка
  • Вершковий сир - 150 грам (філадельфія, маскарпоне, Альметте, завантажень)
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 1
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть рослинною олією (папір). Ягоди промийте (якщо у вас - свіжі), викладіть в каструлю і засипте цукром. Помішуючи, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню. Головне, щоб цукор розчинився.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 2
2. Обварені ягоди протріть через сито в іншу каструлю.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 3
3. Кісточки викинете.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 4
4. Протерті ягоди залиште до охолодження.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 5
5. 3 яйця і 2 жовтка злегка збийте вінчиком з 1/2 склянки цукру. Потім помістіть на водяну баню і, помішуйте, поки цукор не розтане, а яєчна маса не стане теплою.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 6
6. Потім збийте яйця з цукром міксером до білої піни.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 7
7. Масло розтопіть до рідкого стану. У збиті яйця додайте просіяне борошно і дрібку солі. Помішуючи, введіть розтоплене масло.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 8
8. У підготовлений лист для запікання (бажано, щоб він не був величезним) вилийте тісто.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 9
9. Випікайте тісто в розігрітій духовці протягом 5-7 хвилин.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 10
10. Готовий корж викладіть на кухонний рушник. Зніміть папір і загорніть корж в рулет прямо з рушником.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 11
12. Поки бісквітний корж остигає, приготовим начинку. Збийте охолоджені вершки в густу піну.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 12
12. Окремо збийте вершковий сир, ванілін і 1/4 склянки цукру. Потім акуратно змішайте отриману суміш зі збитими вершками.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 13
13. Остиглий бісквіт змастіть ягідної начинкою. Потім, поверх ягід, нанесіть вершковий шар.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 14
14. Намагайтеся шари між собою не змішувати. Розрівняйте крем лопаткою.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 15
15. Загорніть рулет.
рулет бісквітний з ягодами - фото крок 16
16. Готовий рулет посипте цукровою пудрою і прикрасьте свіжими ягодами. Смачного!

Схожі рецепти