Рубані котлети з рисом і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати цікавий варіант курячих котлет з рисом і болгарським перцем. Ці котлетки будуть яскравіше, якщо взяти червоний перець, у мене знайшовся лише зелений і жовтий. Дивіться і запам'ятовуйте!
Пропоную вам прекрасний варіант економних котлеток: частина м'яса заповнюється рисом і перцем, виходить ситно і смачно. Але хочу звернути увагу на вибір рису. Беріть сорти рису, які добре розварюються і мають високу клейкість. З розсипчастим рисом такі котлети зробити буде трохи складніше. Моїй родині обід сподобався, спробуйте і ви!
- Куряче філе - 500 грам
- Рис готовий - 1 Склянка (або 0, 5 склянки крупи)
- Болгарський перець - 1 штука (невеликий)
- Кріп - 1 Ст. Ложка (дрібно порізаний)
- Яйце - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло для смаження котлет - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте продукти, знадобиться одного велике або два дрібних яйця для котлет. Рис я заздалегідь відварити в солоній воді до повної готовності. Болгарський перець порізала соломкою.
Вимийте куряче філе, обсушити його паперовим рушником. Поріжте м'ясо на маленькі кубики, наскільки дрібно зможете.
Змішайте варений теплий рис з м'ясом, кропом і перцем, посоліть і поперчіть за смаком. Вбийте спочатку одне яйце, подивіться на густоту фаршу. Якщо фарш густий, вбийте ще одне яйце. Перемішайте.
Столовою ложкою викладайте фарш в гаряче масло, смажте на повільному вогні до золотистої скоринки.
Котлети готові, подавайте їх гарячими і зі сметаною!