Рецепт Рубані котлети з рисом і перцем фото

Рубані котлети з рисом і перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную спробувати цікавий варіант курячих котлет з рисом і болгарським перцем. Ці котлетки будуть яскравіше, якщо взяти червоний перець, у мене знайшовся лише зелений і жовтий. Дивіться і запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Пропоную вам прекрасний варіант економних котлеток: частина м'яса заповнюється рисом і перцем, виходить ситно і смачно. Але хочу звернути увагу на вибір рису. Беріть сорти рису, які добре розварюються і мають високу клейкість. З розсипчастим рисом такі котлети зробити буде трохи складніше. Моїй родині обід сподобався, спробуйте і ви!

  • Куряче філе - 500 грам
  • Рис готовий - 1 Склянка (або 0, 5 склянки крупи)
  • Болгарський перець - 1 штука (невеликий)
  • Кріп - 1 Ст. Ложка (дрібно порізаний)
  • Яйце - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло для смаження котлет - 3-4 Ст. Ложок
рубані котлети з рисом і перцем - фото крок 1
Підготуйте продукти, знадобиться одного велике або два дрібних яйця для котлет. Рис я заздалегідь відварити в солоній воді до повної готовності. Болгарський перець порізала соломкою.
рубані котлети з рисом і перцем - фото крок 2
Вимийте куряче філе, обсушити його паперовим рушником. Поріжте м'ясо на маленькі кубики, наскільки дрібно зможете.
рубані котлети з рисом і перцем - фото крок 3
Змішайте варений теплий рис з м'ясом, кропом і перцем, посоліть і поперчіть за смаком. Вбийте спочатку одне яйце, подивіться на густоту фаршу. Якщо фарш густий, вбийте ще одне яйце. Перемішайте.
рубані котлети з рисом і перцем - фото крок 4
Столовою ложкою викладайте фарш в гаряче масло, смажте на повільному вогні до золотистої скоринки.
рубані котлети з рисом і перцем - фото крок 5
Котлети готові, подавайте їх гарячими і зі сметаною!

Схожі рецепти