Рецепт Розсольник (наваристий суп) фото

Розсольник (наваристий суп)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Крупи, Перлова крупа
На обід
Супи, Розсольник

Якщо ви не уявляєте своє щоденне меню без смачного першого страви, тоді не проходите мимо. Я розповім, як приготувати наваристий суп "рассольник" в домашніх умовах. Запам'ятовуйте!

Бульйону потрібно приділити досить багато уваги, щоб вийшов вдалий супчик. Крім яловичини (в даному випадку це грудинка), можна додати нирки, на яких дуже часто варять "рассоольнік" . Чим більше овочів, ароматних спецій і коріння ви додасте, тим краще буде результат. А сам процес по суті зовсім нескладний, так що навіть у новачка не повинен викликати труднощів.

  • Яловичина - 600 грам(+ нирки за бажанням)
  • Овочі та спеції - За смаком (для бульйону)
  • Вода - 2 L
  • Перлова крупа - 1/2 склянки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Огірок солоний - 4-5 штук(+ розсіл)
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок(+ ложка вершкового)
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком(+ зелень і сметана за бажанням)
1
М'ясо вимийте і викладіть в каструлю. Додайте коріння (петрушки, селери), цибуля, морква, пучок зелені, лавровий лист, запашний перець. Залийте водою і поставте на вогонь.
2
Після закипання підсолити трохи і варіть на повільному вогні, прибираючи піну, годину 1.5-2 до готовності м'яса.
3
Перлову крупу найкраще заздалегідь залити холодною водою і залишити на ніч настоюватися. Після промийте, залийте водою і варіть після закипання хвилин 7-10. Знову промийте, обсушити і відкладіть поки в сторону.
4
На сковороді розтопіть вершкове масло, всипте борошно і обсмажте пару хвилин. Борошно не повинна змінити колір! Додайте пару ложок бульйону, перемішайте і відставте.
5
На окремій сковороді розігрійте олію і обсмажте подрібнену цибулю з морквою.
6
Додайте нарізані огірки, смажте ще пару хвилин.
7
Викладіть томатну пасту, перемішайте і через хвилину зніміть з вогню.
8
Штам Бульйон, м'ясо викладіть і остудіть трохи. Знову доведіть до кипіння і викладіть нарізану картоплю. Варіть хвилин 15 на середньому вогні.
9
Додайте крупу і викладіть овочі в каструлю.
10
Додати сіль, додайте спеції за смаком. Варіть ще хвилин 10.
11
Додайте борошняний соус, перемішайте як слід. Влийте розсіл - і через пару хвилин можна зняти наваристий суп "рассольник" з вогню. Перед подачею дайте йому настоятися ще близько півгодини.
12
У тарілку викладіть шматочок м'яса, налийте суп і за бажанням додайте сметану.
Смачного!

Схожі рецепти