Роли в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Як правильно приготувати роли в духовці? також, як і звичайні, тільки їх потрібно полити соусом і запекти в духовці. Ці роли володіють збалансованим смаком, виходять дуже ніжними і апетитними!
Головна особливість запечених ролів - це соус, яким рол покривається зверху. Існує багато різновидів таких соусів для запікання і, навчившись готувати деякі з них, ви зможете готувати роли в духовці з різними смаками. Після запікання можна додатково полити роли зверху густим соусом унагі або терияки, а також посипати кунжутом. Запечені роли краще пробувати в теплому вигляді.
- Мал - 450 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 5 чайних ложок
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оцет рисовий - 2 Ст. Ложки
- Листи норі - 10 штук
- Кальмар відвареної - 1 штука
- Ікра мойви копчена з майонезом - За смаком
- Сир твердий тертий - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
- Wasabi - За смаком
- Імбир маринований - За смаком
- Вершковий сир - 100 грам
Відваріть рис для суші.
З рисового оцту, цукру, солі і води приготуйте заправку для рису.
Готовий рис викладіть в посуд побільше, злегка розпушите легкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки, влийте заправку і акуратно перемішайте рис.
Підготуйте інші інгредієнти для запечених ролів.
Відвареного кальмара наріжте маленькими кубиками.
Окремо в невеликій мисці змішайте нарізаного кальмара, ікру мойви, тертий сир. Повинна вийти густа маса. 8 немає. L. Начинки відкладіть.
Готуємо роли: на половину листа норі викладіть рис і розподіліть його рівномірним шаром.
Переверніть лист норі рисом вниз і покладіть смужку вершкового сиру.
Поруч з сиром покладіть приготовлену сирну начинку.
Скрутіть рол, добре його ущільните і "підбийте" краю ролу.
Розріжте рол на 8 однакових частин.
На деко покладіть лист фольги і викладіть приготовані роли.
На кожну частину ролу покладіть по 1 немає. L. Начинки, яка в цьому рецепті виступає і як соус, що полегшує приготування ролів в духовці, але смак страви від цього тільки виграє. Зверху посипте тертим сиром.
Запікайте роли в духовці при температурі 200 градусів протягом 2-3 хвилин, краще - в режимі "гриль" . Запечені роли готові. Подавайте їх гарячими або теплими, полив соусом теріякі і подавши окремо соєвий соус, васабі і маринований імбир. Смачного!