Роли на дому
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки суші зараз на піку популярності, багатьох цікавить рецепт, як приготувати роли на дому. У цьому неважко немає, можна використовувати не тільки сиру рибу, але і різні морепродукти.
У цьому рецепті використовуються креветки, які обсмажуються на сковороді. Оскільки немає сирих морепродуктів або риби, можна не хвилюватися за блюдо. Суші традиційно подають в холодному вигляді, хоча є і запечений варіант, з соєвим соусом, імбиром.
- Мал - 1, 5 склянки
- Листи «Нори» - 5 штук
- Авокадо - 1 штука
- Креветки - 0, 5 кілограма
- Огірок - 0, 5 штуки
- Морква - 0, 5 штуки
- Рисовий оцет - За смаком
- Цукор, сіль - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Часниковий порошок - 1 щіпка
1. Рис відварити до готовності. У сотейнику змішайте рисовий оцет, цукор і сіль, надішліть на вогонь і варіть до розчинення крупинок. Змішайте відварений рис із заправкою. Наріжте тонкими скибочками авокадо, тонкими смужками огірок і моркву.
2. Розігрійте сковороду з оливковою олією, викладіть креветки і обсмажуйте по 1-2 хвилини з кожного боку, посипте часниковим порошком.
3. Розстелите лист водоростей, змочіть пальці в рисовому оцті і візьміть невелику частину рису, викладіть на лист і розподіліть по всій поверхні, залишивши по 1-2 см з кожного краю.
4. Викладіть єдиної смужкою огірок, авокадо, морква і креветки.
5. Акуратно згорніть рулет за допомогою бамбукового килимка. Наріжте роли і подавайте з соєвим соусом.