Роли «Аляска»
(покроковий рецепт з фото)
Риба та морепродукти
, Молочні продукти
, Вершковий сир
, Сир
, Морепродукти
, Крупи
, Мал
, Крабові палички
, Водорості
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Оскільки суші зараз на піку популярності і їх готують в кожному ресторані або кафе, пропоную зробити їх самостійно. Це не так складно! ось рецепт, як приготувати роли «Аляска».
Опис приготування:
Всі знають роли «Філадельфія», хоча в Японії таких і не існує, а ось інші види не так вже популярні. Цей вид суші більш доступний за ціною, оскільки тут не використовується червона риба, а замість неї - крабові палички. Для зручності нарізки готовий рулет відправте в морозильну камеру на 15-20 хвилин, але це не обов'язково, якщо у вас є дуже гострий ніж.
- Мал - 0, 5 склянки
- Оцет рисовий - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Крабові палички - 5 штук
- Вершковий сир - 50 грам
- Огірок - 1 штука
- Водорості - 3 штуки (список)
- Кунжут - За смаком(1 жменю)
1. Гарненько промийте рис, потім відваріть його в підсоленій воді. Остудіть рис, а потім додайте до нього рисовий оцет, перемішайте.
2. Очистіть огірок від шкірки, потім наріжте уздовж, як і крабові палички.
3. Бамбуковий килимок застеліть харчовою плівкою, викладіть лист норі і змочіть його злегка водою, розподіліть рис, залишаючи 1 сантиметр з одного краю. Посипте рис кунжутом.
4. Акуратно підніміть плівку і переверніть норі, вони виявляться вгорі.
5. Викладіть уздовж вершковий сир, скибочки огірка, крабові палички.
6. За допомогою килимка скрутіть рулетик, притисніть його, надаючи рівну форму.
7. Загорніть рулетик в плівку і для зручності в нарізці відправте в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
8. Гострим ножем розрізати навпіл, потім складіть обидві половинки і розріжте на 2 частини, потім - ще один раз. Подавайте суші з соєвим соусом і імбиром.