Різотто з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную хороший і простий рецепт, як приготувати різотто з куркою. Це дуже смачне і популярне блюдо італійської кухні. Я частенько люблю його готувати. І вам пропоную. Дивіться і запам'ятовуйте!
У приготуванні різотто одним з основних інгредієнтів є бульйон. Бульйон відварити краще заздалегідь. Тоді ви значно заощадите час готування страви. Особливо якщо врахувати, що бульйон може простояти в холодильнику кілька днів.
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 мілілітрів
- Мал - 1, 5 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Морква - 1 штука
- Курка - 400 грам (філе)
- Сіль, чорний перець - - За смаком
- Спеції італійські - - За смаком (можна не додавати)
- Пармезан - 70 грам
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Вода або бульйон курячий - 2-3 склянок
1. Моркву натріть на тертці.
2. Розігрійте сковороду. Влийте в неї рослинне масло. Воно прогріється за хвилину. Додайте вершкове масло. Обидва види олії повинні змішатися. Розріжте зубчик часнику навпіл. На олії обсмажте часник на невеликому вогні. Ледве часник зарум'яниться, виберіть його зі сковороди. Часник більше не потрібен.
3. На часниковому маслі обсмажте моркву.
4. Нарізаємо дрібно м'ясо курки. Я беру м'ясо з ноги. Можна взяти будь-яку частину курки, хроязикне філе, т. До. Воно більш сухе.
5. Не доводьте морква до сильної обжарювання. Вона повинна стати м'якше. До моркви додаємо нарізане м'ясо. Тушкуємо все разом.
6. До м'яса з овочами додаємо сухий сирої рис. Даємо рису просочитися маслом і соком курки.
7. Вливаємо біле сухе вино. Тушкуємо на невеликому вогні під кришкою до уварювання вина.
8. Коли вино увариться, вливаємо воду (або м'ясний бульйон). Вода або бульйон обов'язково повинні бути гарячими. Додаємо сіль, спеції. Зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо під кришкою до готовності рису. У міру уварювання воду потрібно підливати, щоб рис і не плавав у воді, але не був сухий. В кінці приготування натріть пармезану. Додайте його в різотто. Перемішайте. Готово.