Рецепт Різдвяний торт з чорносливом фото

Різдвяний торт з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти, Чорнослив, Бісквітне тісто
Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Один з улюблених новорічних свят - це Різдво. Кожен з нас чекає трохи магії і чуда. Розповім один неймовірно смачний і магічний рецепт, як приготувати різдвяний торт з чорносливом.

Наближення різдвяних і новорічних свят - це не тільки щасливі спогади про дитинство, але і приємні клопоти, пов'язані з пошуком смачних рецептів салатів, м'яса і, звичайно ж, десертів. Різдвяний торт з чорносливом стане справжньою окрасою будь-якого свята. Чорнослив в рецепті необхідно замочувати в лікері, але якщо готувати для дітей, то цей процес можна опустити.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукровий пісок - 285 грам
  • Ваніль - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 2 штуки
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 125 грам
  • Шоколадний топінг - 50 грам
  • Лікер - 80 мілілітрів
  • Розпушувач - 5 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Крем - 300 мілілітрів
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 1
1. Чорнослив промиваю під проточною водою, потім обсушую, щоб позбутися від вологи, і перекладаю в миску, заливаю 30 мілілітрах лікеру, перемішую і залишаю.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 2
2. Борошно просівають в миску, щоб вона збагатилася киснем, додаю до неї какао, ваніль і розпушувач.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 3
3. Масло заздалегідь дістаю з холодильника. В миску вбиваю яйца, додаю розм'якшене масло і 125 грам цукрового піску, солю і збиваю.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 4
4. До олійно-яєчної суміші порційно всипав сухі інгредієнти (борошно, какао і розпушувач) і все ретельно перемішую.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 5
5. Вливаю шоколадний топінг і 50 мілілітрів лікеру.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 6
6. Міксером перемішую до однорідної, гладкої консистенції.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 7
7. Форму для випікання застилаю пергаментом, потім вливаю в неї тісто і розрівнюю його лопаткою.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 8
8. Випікаю в розігрітому до 180-190 градусів духовці близько 40 хвилин.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 9
9. Трохи охолонувши бісквітний корж дістаю з форми і розрізаю на 2 коржа, потім кожен ще на 2 частини, виходить 4 рівних півкола.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 10
10. Сметану вливаю в миску, додаю 160 грам цукрового піску і міксером перемішую до розчинення цукрових крупинок.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 11
11. Маринований в лікері чорнослив розрізаю на невеликі шматочки, додаю їх до збитою з цукром сметані і перемішую.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 12
12. Кожен корж рівномірно і щедро промазують вийшов кремом з чорносливом, потім укладаю коржі один на одного.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 13
13. Верхівку торта і боку обмазую кремом без чорносливу.
різдвяний торт з чорносливом - фото крок 14
14. Поливаю торт шоколадним топінгом і ставлю його в холодильник на 6-10 годин для просочення, після цього розрізаю на частини і подаю до столу.

Схожі рецепти