Різдвяний торт з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Один з улюблених новорічних свят - це Різдво. Кожен з нас чекає трохи магії і чуда. Розповім один неймовірно смачний і магічний рецепт, як приготувати різдвяний торт з чорносливом.
Наближення різдвяних і новорічних свят - це не тільки щасливі спогади про дитинство, але і приємні клопоти, пов'язані з пошуком смачних рецептів салатів, м'яса і, звичайно ж, десертів. Різдвяний торт з чорносливом стане справжньою окрасою будь-якого свята. Чорнослив в рецепті необхідно замочувати в лікері, але якщо готувати для дітей, то цей процес можна опустити.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 285 грам
- Ваніль - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 125 грам
- Шоколадний топінг - 50 грам
- Лікер - 80 мілілітрів
- Розпушувач - 5 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Крем - 300 мілілітрів
1. Чорнослив промиваю під проточною водою, потім обсушую, щоб позбутися від вологи, і перекладаю в миску, заливаю 30 мілілітрах лікеру, перемішую і залишаю.
2. Борошно просівають в миску, щоб вона збагатилася киснем, додаю до неї какао, ваніль і розпушувач.
3. Масло заздалегідь дістаю з холодильника. В миску вбиваю яйца, додаю розм'якшене масло і 125 грам цукрового піску, солю і збиваю.
4. До олійно-яєчної суміші порційно всипав сухі інгредієнти (борошно, какао і розпушувач) і все ретельно перемішую.
5. Вливаю шоколадний топінг і 50 мілілітрів лікеру.
6. Міксером перемішую до однорідної, гладкої консистенції.
7. Форму для випікання застилаю пергаментом, потім вливаю в неї тісто і розрівнюю його лопаткою.
8. Випікаю в розігрітому до 180-190 градусів духовці близько 40 хвилин.
9. Трохи охолонувши бісквітний корж дістаю з форми і розрізаю на 2 коржа, потім кожен ще на 2 частини, виходить 4 рівних півкола.
10. Сметану вливаю в миску, додаю 160 грам цукрового піску і міксером перемішую до розчинення цукрових крупинок.
11. Маринований в лікері чорнослив розрізаю на невеликі шматочки, додаю їх до збитою з цукром сметані і перемішую.
12. Кожен корж рівномірно і щедро промазують вийшов кремом з чорносливом, потім укладаю коржі один на одного.
13. Верхівку торта і боку обмазую кремом без чорносливу.
14. Поливаю торт шоколадним топінгом і ставлю його в холодильник на 6-10 годин для просочення, після цього розрізаю на частини і подаю до столу.