Cookie на Porter (Porter Різдвяний торт)
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати приготувати цікавий різдвяний кекс. Цікавий він тим, що готується на основі темного пива і без вершкового масла. Кекс необхідно витримати, до Різдва якраз дозріє.
Багато я знаю різдвяних кексів, але такий готувала вперше. Дуже цікаве тісто на темному пиві. Буде потрібно і якісну оливкову олію, яке, втім, можна замінити на вершкове. Також і сухофрукти: можете щось додати або прибрати за своїм смаком. Кекс дуже ароматний, завдяки цілого букету спецій і приправ, і дуже-дуже смачний! Обов'язково приготуйте такий до Різдва!
- Борошно пшеничне - 320 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 110 грам
- Масло оливкове - 120 мілілітрів
- Ізюм білий - 100 грам
- Ізюм темний - 100 грам
- Фініки - 100 грам
- Цукати - 100 грам
- Пиво темне - 300 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир порошок - 1/2 чайних ложки
- Кардамон - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Апельсин - 1 штука
- Мед - 1 Чайна ложка (рідкий)
Фініки відокремте від кісточок і наріжте. З'єднайте з родзинками і цукатами. Добре промийте.
Зріжте шкірку апельсина, вичавити сік.
Сухофрукти залийте пивом, додайте цукор, шкірку і сік апельсина. Доведіть до кипіння, поварите пару хвилин.
Додайте оливкову олію і варіть на невеликому вогні хвилин 10. Потім остудіть.
Акуратно введіть яйця.
Борошно просійте з розпушувачем і спеціями.
Додайте у фруктову масу, все добре перемішайте.
Форму для випічки змастіть маслом, вилийте в неї тісто. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці близько 1 годину 10 хвилин.
Гарячий кекс полийте медом. Потім добре остудіть.
Загорніть кекс в папір, потім приберіть в пакет. Дайте настоятися не менш тижні.
Смачного!